TÜMSİAD üyelerine kurumsallaşmayı anlattı

TÜMSİAD üyelerine kurumsallaşmayı anlattı

TÜMSİAD Batman Şubesi, DİKA’nın teknik desteği ile üyelerine İşletmelerde kurumsallaşma ve karlılıklarını artırma eğitimi verdi. TÜMSİAD şubesi eğitim salonunda Barbaros Tunç tarafından eğitim verildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan TÜMSİAD Batman Şube Başkanı Nezir Yeşilyurt,“Dünya genelindeki ekonomik birimlerin yüzde 98’den fazlasını oluşturan KOBİ’LER, esnek ve dinamik yapısı, değişen ekonomik koşullara ayak uydurabilme, istihdam yaratma gibi özellikleri ile dünyadaki tüm ülkelerin ekonomilerinde hem ekonomik, hem sosyal hem de kültürel açıdan önemli bir yere sahiptirler. Bu oran ülkemizde yüzde 99’dur. Küresel rekabet ortamında KOBİ’LERİN hayatta kalabilmeleri ve rekabet avantajı sağlayabilmeleri için, markalaşmaya yönelik bir kurumsallaşma süreci ile birlikte yönetim fonksiyonlarının iyileştirilmesi ve etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekmektedir.” dedi.

Türkiye’de faaliyet gösteren işletmelerin çoğunluğunun Kobi ölçeğinde olduğunu belirten Yeşilyurt,“KOBİ’lerin birçoğunun aile şirketleri gibi belirli bir çevre tarafından yönetilmeleri, yönetim biçimlerinin ve yönetim kararlarının bu çevre tarafından belirlenmesi, yönetsel sorunlara davetiye çıkarmaktadır. KOBİ’lerin yönetim tarzlarının başarıyı etkilediği gerçeğinden hareketle; eğitimimizde, küreselleşen, bilgi temelli şekillenen yeni ekonomik sistemde, KOBİ’lerin var olabilmeleri ve rekabet avantajlarını sürdürebilmeleri için kurumsallaşma ve yönetsel sorunlara toplam kalite yönetimi  çerçevesinde çözüm önerileri sunulmuştur.” İfadelerine yer verdi. İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler