Tunceli Belediye Başkanı ve 11 kişi tutuklandı

Tunceli Belediye Başkanı ve 11 kişi tutuklandı

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen PKK/KCK soruşturması kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 13 kişiden, aralarında Tunceli Belediye Başkanı M.Ali Bul ile HDP ve DBP'li yöneticilerin de bulunduğu 12 kişi tutuklandı.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen PKK/KCK soruşturması kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 13 kişiden, aralarında Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul ile HDP ve DBP'li yöneticilerin de aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, Polis tarafından adreslerinde yapılan aramaların ardından Emniyete götürülen, Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, HDP İl Başkanı Aslan Çağ, EMEP İl Başkanı Mustafa Taşkale, DBP İl Başkanı Murat Polat, DİSK Şube Başkanı Şükran Yılmaz, BES temsilcisi Musa Kılıç, Barış Grubu üyesi Aysel Doğan ve HDP il yöneticilerinin de olduğu 13 kişi, sevk edildikleri adliyede savcılık tarafından sorgulandı.

Savcılık sorguları tamamlanan zanlılardan Aysel Doğan serbest bırakılırken, diğer zanlılar ise mahkemeye sevk edildi.

Mahkemeye sevk edilen aralarında Tunceli Belediye Başkanı Bul ile HDP ve DBP'li yöneticilerin de aralarında bulunduğu 12 kişi, Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanarak cezaevine gönderildi.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.