Tunceli Ovacık'ta 2 PKK’li öldürüldü

Tunceli Ovacık'ta 2 PKK’li öldürüldü

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, Ovacık ilçesinde düzenlenen operasyonda 2 PKK’linin öldürüldüğü belirtildi.

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde düzenlenen operasyonda 2 PKK’li öldürülürken çok sayıda mühimmat da ele geçirildi.

Konuyla ilgili Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“23 Ekim 2016 günü Ovacık ilçesi Aşağıtorunoba Jandarma Karakol Komutanlığı batısında bulunan  Pirsultan Deresi mevkiinde güvenlik güçlerimizce İHA ile icra edilen keşif/gözetleme faaliyeti esnasında bir grup BTÖ mensubu tespit edilmiştir. Tespit edilen BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatılmış olup, tespit edilen noktalar ve teröristlerin kaçış güzergâhları F-16 uçaklar ile bombalanarak,  Kobra helikopterler ile ateş altına alınmıştır. Bahse konu gerçekleşen operasyon kapsamında; 2 erkek BTÖ mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir.”

Operasyon sonrası bölgede gerçekleştirilen arama tarama faaliyetinde ise “1 adet Doçka Silahı, 1 adet Roketatar, 2 adet RPG anti tank mühimmatı, 3 adet el bombası, 3 adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği, 10 adet Kaleşnikofa ait dolu şarjör, 15 adet sırt çantası, 10 kg patlatılmaya hazır EYP, 1 adet telsiz” ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamanın devamında 3 adet sığınağın imha edildiği, ele geçirilen malzemelerin Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla muhafaza altına alındığı, operasyonun ise sürdüğü belirtildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.