Tunceli'de gözaltı ve tutuklamalar

Tunceli'de gözaltı ve tutuklamalar

Tunceli Valiliği, darbeye teşebbüs kapsamında çok sayıda askeriye, emniyet ve yargı mensubunun gözaltına alındığını, bunlardan kimisinin tutuklandığını duyurdu.

Tunceli Valiliği, darbe girişimi kapsamında sürdürülen operasyonların ayrıntılarını açıkladı. Çok sayıda askeriye, emniyet ve yargı mensubunun gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, bunlardan kimisinin tutuklandığı belirtildi.

Valilik, darbe kalkışması sonucu il merkezi ve ilçelerinde soruşturmalar yürütüldüğünü açıkladı. Buna göre, bahse konu soruşturmalar kapsamında il merkezinde yapılan çalışmalar neticesinde; Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığında görevli bir savcı ve 2 hakim Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları ile gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğünde görevli bir Emniyet Amiri hakkında mahkemece Adli Kontrol Kararı verilerek, Emniyet Amiri açığa alındı. Ayrıca il merkezinde görevli bir Yarbay çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Mazgirt ilçesinde 2 hakim, Ovacık ilçesinde bir hakim, Hozat ilçesinde bir savcı ve bir hakim gözaltına alındı. Nazimiye ilçesinde görevli bir hakim hakkında yürütülen soruşturma devam ederken, Pertek ilçesinde görevli bir savcı gözaltına alındı.

Hozat İlçe Tabur Komutanı Kurmay Albay Suat Erdoğmuş, Yarbay Cömert Boncuk ve Hozat İlçe Emniyet Amirliği kadrosunda görevli bir Komiser Yardımcısı da gözaltına alındı.

Bir Tugay Komutanı, bir Tabur Komutanı ve bir Yüzbaşı tutuklandı

16.07.2016 tarihinde gözaltına alınan Hozat 51. Motorize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdülkerim Ünlü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ayrıca 16.07.2016 tarihinde Pertek ilçesi 51/1 Piyade Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Sefer Eyüp Şensoy ve Yüzbaşı Erdem Çalışkan, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, Binbaşı Oğuz Ünal hakkında Adli Kontrol kararı verildi.

Nizamiye ilçesi sınırlarındaki 2 bölge Özel Güvenlik Bölgesi ilan edildi

Valilikten yapılan açıklamada ayrıca, Terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar nedeniyle, Nazımiye ilçe sınırları içerisindeki (2) ayrı bölgenin 17 Temmuz 2016 - 31 Temmuz 2016 tarihleri arasında Özel Güvenlik Bölgesi ilan edildiği belirtildi. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.