Tunceli'de öldürülen 7 PKK'liyle ilgili detaylar ortaya çıktı

Tunceli'de öldürülen 7 PKK'liyle ilgili detaylar ortaya çıktı

Tunceli kırsalında dün düzenlenen hava harekatında öldürülen 7 PKK'linin nisan ayında katledilen dozer operatörünün katilleri olduğu tespit edildi. PKK'lilerden birinin de sözde Doğu Merkez Gücü Sorumlusu olduğu belirtildi.

Tunceli Valiliği, dün düzenlenen hava harekatında öldürülen 7 PKK'liyle ilgili detayları paylaştı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, dün hava destekli operasyonla tespit edilen 7 PKK'linin, iki F-16 savaş uçağıyla öldürüldüğü hatırlatıldı.

Açıklamada, "Yapılan değerlendirmede etkisiz hale getirilen teröristler arasında Sözde Doğu Merkez Gücü Sorumlusu Kurtay Rojava (Kod isim) Kaniar Müslim isimli teröristin de bulunduğu tespit edilmiştir. Ayrıca etkisiz hale getirilen terörist grubun, 21 Nisan 2018 Tarihinde Tunceli-Pülümür Karayolunda Dozer Operatörümüz Mehmet Özdemir'i şehit eden grup olduğu tespit edilmiştir." denildi.

Açıklamada, operasyon bölgesinde devam eden çalışmalarda, PKK'lilerin üzerinde ve bir adet sığınak içerisinde bir adet Kanas keskin nişancı tüfeği, 2 adet kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet M-16 piyade tüfeği, bir adet tabanca, 2 adet el telsizi, bir adet şemsiye, 203 adet kaleşnikof mühimmatı, 11 adet bixi mühimmatı, 197 adet 5.56 mühimmat, 5 adet el bombası, 14 adet şarjör, 2 adet kırık el dürbünü, bir adet sırt çantası, çok miktarda örgütsel doküman ve yaşamsal malzeme ele geçirildiği kaydedildi.

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.