Tunus cumhurbaşkanı Merzuki yeniden aday oldu

Tunus cumhurbaşkanı Merzuki yeniden aday oldu

Tunus'ta 23 Kasım'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde mevcut cumhurbaşkanı Merzuki adaylık başvurusunda bulundu

Tunus Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki, 23 Kasım'da yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylık başvurusunu yaptı. 

Merzuki, cumhurbaşkanlığı adaylığı için gerekli evrakları teslim ettikten sonra yaptığı basın açıklamasında, görevi boyunca savunduğu değerler adına aday olduğunu belirterek, "Bu değerlerin en önemlileri arasında ulusal kararın bağımsızlığı yer alıyordu. Bunun yanı sıra görevim sırasında özgürlük, ekonomi ve sosyal hakları da savundum" dedi. 

Konuşmasında yolsuzluk meselesine de dikkati çeken Merzuki, "Tunus'un demokrasi sürecini terörizmin yanı sıra, belki de daha çok yolsuzluk meselesi tehdit ediyor. Eğer yolsuzluğun önü alınmazsa, ülkede demokrasi diye bir şey kalmayacak. İktidar parayla değil ancak mücadele ve değerlere sahip çıkmakla elde edilir" diye konuştu. 

Merzuki, hizmetlerini bilen ve ülkeye kimin hizmet edeceğinin bilincinde olması hususunda halkına güveninin tam olduğunu vurguladı.

Muhammed Munsif el-Merzuki, cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması durumunda, 2011'de başladığı görevine 5 yıl daha devam edecek. 

Cumhurbaşkanlığı adaylık başvurusu için 8 Eylül'de başlayan süre, 22 Eylül Pazartesi günü sona erecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.