Tunus’ta bombalı saldırıda en az 14 ölü

Tunus’ta bombalı saldırıda en az 14 ölü

Tunus'un başkentinde Cumhurbaşkanlığı korumalarının bulunduğu bir otobüse yönelik düzenlenen bombalı saldırıda en az 14 kişinin öldüğü, 11 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Tunus'un başkenti Tunus'ta, İçişleri Bakanlığı yakınlarında Cumhurbaşkanlığı muhafızlarının bulunduğu bir otobüse bombalı saldırı düzenlendi. Otobüsün havaya uçtuğu ve patlama sonucu en az 14 ölü ve çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

Tunus’un başkenti Tunus’ta gerçekleşen bombalı saldırıda Cumhurbaşkanını koruyan görevlileri taşıyan otobüs  hedef alındı.

Bu gün akşam saatlerinde Tunus’un büyük caddelerinden Mohammed V caddesinde bulunan Cumhurbaşkanını koruyan görevlilerin bulunduğu otobüste patlama yaşandı.

Devlet yetkililerince yapılan açıklamada olayının kesinlikle terör saldırısı olduğu ve otobüste bulunanların tümünün öldüğü, ancak otobüste kaç kişinin bulunduğunun kesinlik kazanmadığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı sözcüsü Moez Sinaoui , saldırıda en az 14 ölü ve 11 yaralının bulunduğunu açıkladı.

Öte yandan Cumhurbaşakı yardımcısı Firas Guefrech ise yaptığı açıklamada saldırıda Cunhuriyetin hedef alındığını belirterek, çok sayıda ölünün bulunduğunu ifade etti.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.