“Tüp bebekte başarı genç hastalarda daha yüksektir”

“Tüp bebekte başarı genç hastalarda daha yüksektir”

Tüp Bebek Ünitesi Sorumlusu Op. Dr. Uğur Değer, tüp bebek tedavisi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, Tüp bebek yönteminde başarı oranının kişiden kişiye değiştiğini söyledi.

Memorial Diyarbakır Hastanesi Tüp Bebek Ünitesi Sorumlusu Op. Dr. Uğur Değer,  tüp bebek yönteminde başarı oranının kişiden kişiye değiştiğini belirterek, bu oranın genç hastalarda daha yüksek olduğunu belirtti.

“Erkek kısırlıklarında tüp bebek yöntemi”

Tüp bebek tedavisinin yardımcı üreme tekniği olarak adlandırılabileceğini aktaran Değer, “Tüp bebek çeşitli tedavi yöntemleriyle gebe kalamayanlara laboratuar ortamında yumurtalıkları spermle döllendirip tekrar rahmin içine enjekte etme işlemidir. Genelde tüp bebek yöntemini; kanalları tıkalı olduğu için sperm ve yumurtalıkların birleşemediği, ileri yaş nedeniyle yumurtlama problemi yaşayan kadınlarda uygulanıyor. Ayrıca açıklanamayan kısırlığı, çikolata kisti ve bazı genetik hastalığı olan kadınlara da uygulanabilir. Erkek kısırlıklarında tüp bebek yöntemi bayağı bir yol kat etmiş durumda.  Sperm yokluğu olan erkek hastaların testislerinden ince iğne aspirasyonuyla alınan spermlerden elde edilen hücreleri direk rahme enjekte edip kadının gebe kalması sağlanabilir.” dedi.

Genç hastalarda başarı oranı artıyor

Tüp bebek yönteminde başarı oranı kişiden kişiye değiştiğini kaydeden Değer, “Daha doğrusu yaşla ve yumurta kalitesiyle ilintili olan bir durumdur. Genç hastaların yumurtalıklarında yumurta sayısı fazla olduğu için tüp bebek tedavisinde başarı oranı artmaktadır. 35 yaş sonrası yaş arttıkça başarı oranı da azalmaktadır. Bu yüzden ne kadar erken yaşta tüp bebek tedavi yöntemi başlanırsa başarı oranı da o denli artmaktadır. Genç çiftlere en önemli uyarı eğer çocuk sahibi olamıyorlarsa mutlaka bir uzman hekim ile görüşüp bu durumun neden olduğu konusunda araştırma yapılmasını sağlamaktır. Zaten sonrasında tüp bebek gerekli görülürse hekim tarafından önerilir. İleri yaş grubunda bulunan kadınların yumurtalıklarında yumurta rezervi yeteri kadar depolanmadığı için kadın erken menopoza girerek yumurtlama problemiyle karşı karşıya kalır. Bu durumda da 3 aylık bir tedaviye başlanır ancak hala sonuç alınamıyorsa tüp bebek aşamasına geçilebilir.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler