Turgut: "Belediye, halkın ABD'nin iftar yemeğine tepkisini çarpıtıyor"

Turgut: "Belediye, halkın ABD'nin iftar yemeğine tepkisini çarpıtıyor"

Hür Dava Partisi Kurucu Üyelerinden Vedat Turgut, Diyarbakır'da son günlerde meydana gelen gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

DİYARBAKIR- Son zamanlarda İslami hassasiyete, özellikle de İslami kurumlara yapılmak istenen müdahalelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Kurucu Üyelerinden Vedat Turgut, Müslümanlar olarak anlaşmazlığı ortadan kaldırmak gerektiğini ifade etti.

 

ABD ‘nin Diyarbakır’da iftar verme girişimi

ABD Adana Başkonsolosluğu’nun Diyarbakır’da iftar yemeği verme girişiminin, bilinçli yapılan bir uygulama olarak gördüklerini söyleyen Turgut, “Şeyh Said Meydanı bugüne kadar Diyarbakır'daki Müslümanların İsrail zülmüne karşı tepki gösterdiği bir yerdir. O meydanda teravih namazını kılıp dua ederler. İsrail ve Amerika’ya karşı tepkilerin en üst seviyede olduğu bir dönemde, ABD Adana Büyükelçisinin kalkıp Diyarbakır’a gelmesi  ve iftar yemeği  vereceğinin duyulması üzerine halk ile  birlikte 72 İslami Sivil Toplum Kuruluşunun üye ve yöneticileri  meydanda toplanmaya başladı. Ve ellerinde mazlum  Filistin halkının kanı bulunan Amerika temsilcisinin, Diyarbakır’a gelerek Kürtlere iftar yemeği  veremeyeceğini haykırarak buna  tepki göstermişlerdir.” dedi.

 

ABD’nin iftar verme girişimine tepki gösteren 72 İslami Sivil Toplum Kuruluşu arasında HÜDA PAR’ın olmadığını belirten Turgut, ancak söz konusu tepkiyi parti olarak desteklediklerini aktardı.

 

“Belediye, ABD’nin iftar yemeğine tepki verilmesini çarpıtıyor”

Diyarbakır belediyelerinin vatandaşların iftar yemeğine tepki verme olayını çarpıttığını kaydeden Turgut, “O akşam iftar çadırında ABD bayrağı asılmıştı. Oradakiler bayrağın çadırdan indirilmesini istediler. ‘ABD bayrağının Diyarbakır'da ne işi var?’ diye tepki gösterderdiler. Çadırdakilerin ABD bayrağını indirmemesi ve iftar programını iptal etmemeleri üzerine, millet galeyana gelerek tepkilerini gösterip biraz masa ve sandalye kırdılar. Olaydan sonra Diyarbakır belediyeleri ABD Adana Baş Konsolosunun Diyarbakır'a gelerek, iftarda yemek dağıtma fikrinin  yanlış ve büyük bir hata olduğunu anladılar. Bu yüzden kalkıp, bunu sanki saldırının iftar çadırına yönelik yapılmış gibi manipüle ederek olayı çarpıtmışlardır.” diye konuştu.

 

KCK’nin askeri kanadı YDG-H, Yeni İhya Der’e yapılan saldırıyı üstlenmesi

HÜDA PAR’ın geçtiğimiz günlerde Şehitlik semtinde HDP’liler ile Yeni İhya Der adlı derneklerine saldırıldığı için tepki gösteren vatandaşlar arasında yaşanan olaylarla ilgisinin olmadığını beliirten Turgut, söz konusu saldırıyı KCK’nin askeri kanadı olan YDG-H çetesinin üstlendiğini ifade etti.

PKK’nin Diyarbakır’da meydana gelen her olayda HÜDA PAR’ı hedef göstermesi

 

PKK/HDP’nin Diyarbakır’da meydana gelen hemen her olayda, HÜDA PAR’ı hedef gösterdiğini vurgulayan Turgut, “Çadır yıkan HÜDA PAR, derneklere saldıran HÜDA PAR,  hatta belediye önündeki şöför eylemlerini bile HÜDA PAR’ın organize ettiğini söylediler. Tüm bunlara rağmen içlerinde bir tane dahi HÜDA PAR’lı bulamazsın. Şu anlaşılsın, 10 yıldır BDP ve PKK tarafından derneklerimize ve partimize 300’ü aşkın saldırı olmuştur. Bizden 2 kişi şehit düştü, yüzlerce yaralamız oldu, birçok derneğimiz tahrip edildi ve yakıldı. Bizim ve üyelerimiz tarafından kendilerine en ufak bir karşı koyuş dahi olmamıştır. Yalnız İhya Der’e saldırıdan sonra halk artık yeter dedi. Yani iftar vaktinde insanlar dernekte iftarlarını açtıklarında ezan okunduğunda gelip bomba attılar derneğe. Hatta derneğe bomba atıldığında oradaki kahvede, ‘SİSİ’de bulunanlar kalkıp alkış tuttular. Halk  da artık dayanamayıp, ‘Birileri bomba atacak, sizde alkış tutacaksınız  öyle mi?’ diyerek onların üzerine saldırdı. Kahvenin camları kırılmıştı. Yani Diyarbakır halkı tepkisini ortaya koymuştur.” diye konuştu.

 

“HÜDA PAR, kafelere saldırılmasına ve oruç tutmayanların tehdit edilmesine karşıdır”

Ofis semtinde bazı kafelere saldırı yapılarak oruç tutmayan insanların tehdit edilmesiyle ilgili de konuşan Turgut, parti olarak bu tür saldırılara karşı olduklarını açıkladı.

 

Turgut, “HÜDA PAR kurulalı 2 yıl oldu. 15 - 20 yıllık bir Mustazaf Der geneleğimiz var. Diyarbakır kurucu üyesiydim. Şimdiye kadar Ramazan ayında HÜDAR PAR’ın, bu cemaatin ya da ferdlerinin halkın üzerinde bu konuda bir baskısını duyduynuz mu? Duymadınız. Şimdide bu çadır olayıyla birlikte bazı provakatörler HÜDA PAR adına, dernekler adına gidip o kafelere saldırıyorlar. Biz bu saldırılara karşıyız. HÜDAR PAR’ın bu olaylarla hiçbir ilgisi yoktur.” dedi.    (Hamza Adiyaman – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler