"Turizmin canlanabilmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerekir"

"Turizmin canlanabilmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerekir"

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Turizmin canlanabilmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerekir. Şanlıurfa ve Mardin illerimizin bu devasa potansiyellerini harekete geçirmeliyiz." dedi.

Dün Mardin’de sürdürdüğü temaslarının ardından bugün Şanlıurfa’ya geçen Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, ilk olarak Harran Üniversitesi tarafından düzenlenen “Yeni Dünyada Türkiye’nin Yeri” konulu konferansa katıldı.

Konferanstan sonra Dergâh Camii’nde Cuma namazı kılan Kurtulmuş ve beraberindekiler, namazdan sonra özel bir otelde düzenlenen "Şanlıurfa Kültür ve Turizm Çalıştayı"na katıldılar.

Burada bir konuşma yapan Kurtulmuş, önce Mirac kandilini mübarek şehir Şanlıurfa’da idrak etmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, kandilin hayırlara vesile olmasını diledi.

Turizm alanında başarılı olmak için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, “Kamu olarak bizim görevimiz, ellerini taşın altına koymak için harekete geçenlere destek olmaktır. Hem kültür hayatını daha zenginleştirmek hem de var olan zenginlikleri daha güzel bir şekilde ortaya çıkarıp, tanıtılmasını sağlamak, böylece daha fazla ziyaretçi çekmektir. Bu vesile ile hem Türkiye’nin içinden hem de dünyanın dört bir tarafından gelecek olan dostlarımızın, misafirlerimizin buraları ziyaret etmesini sağlamaktır. Bu toplumsal bir sorumluluktur, ekip ruhuyla yapılacak bir çalışmadır. Birlikte çalışırsak, ümit ediyorum ki Şanlıurfa ve Mardin illerimiz bu devasa potansiyellerini harekete geçirerek Türkiye’nin en çok ziyaret edilen turizm destinasyonlarından birisi haline gelir.” dedi.

Turizmin sadece turizm ya da kültür hayatından ibaret olmadığını, bir ülkenin ekonomik büyümesinin ana unsurlarından birinin de turizm olduğunu kaydeden Kurtulmuş, “Turizmin büyümesiyle cari açığın azalması arasında doğru bir bağıntı vardır. Ekonomimizdeki cari açık sıkıntısını ortadan kaldırmak için turizmdeki gelirlerimizi artırmamız gerekiyor. Allah yardımcımız olsun. Bu güzel ülkenin insanları olarak sizlerin iyi sonuçlar alacağınızı ümit ediyorum.” şeklinde konuştu.

Çalıştay sonrası Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği, Kale Eteği, Kızılkoyun ve Dergâh Çevresi'nin toplu açılış törenine katılan Bakanlar Kurtulmuş ve Fakıbaba, yapımı ve dekorasyonu biten tarihi yerlerde incelemelerde bulundular.

Yarın da kent merkezinde temaslarını sürdürecek olan Bakan Kurtulmuş, Göbeklitepe, Şanlıurfa Müzesi, Rızvaniye Külliyesi ve Şanlıurfa çarşılarını ziyaret ederek vatandaşlarla buluştuktan sonra, akşam saatlerinde Şanlıurfa’dan ayrılacak. (Hüseyin Sayhar-İLKHA) 





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler