“Turizmin ve ticaretin kalbi Van’da atacak”

“Turizmin ve ticaretin kalbi Van’da atacak”

Bu yılın ikinci döneminde yapılacak olan fuarlarla ilgili açıklama yapan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, bu yıl fuarlara çok heyecanlı ve farklı hazırlandıklarını belirterek, "Turizmin ve ticaretin kalbi Van’da atacak"dedi

Bölge genelindeki en büyük sıkıntının pazar olduğuna dikkat çeken Güler, bu sıkıntının yanı başımızda yıllık 100 milyar dolarlık ticaret hacmi bulunan ve tüm dünyanın gözünü diktiği İran pazarıyla çözülebileceğini belirtti.  

Güler, “2016 yılı içinde Nisan ve Mayıs aylarında iki verimli fuar geçekleştirdik. Yılın ikinci yarısında üç büyük fuar ve bir ticaret zirvesi yapmayı hedefliyoruz. Bu yılki fuarlarda hedefimiz ise İran pazarıdır. Özellikle bölge olarak İran faktörünü inkâr edemeyiz.  Ambargo sonrası tüm dünyanın gözünü diktiği İran pazarına olan coğrafik ve kültürel yakınlığımız,  sınır komşuluğumuz bu pazarın iyi değerlendirilmesinde etkili olacaktır. Ayrıca ilimizin ve bölgemizin kalkınmasında ülkemizin ihracat rakamlarının yükselmesinde de etkili olacaktır.” dedi.

“Bu yıl Van’da üç fuar ve bir zirve yapılacak”

İran’la görüşmeler yapmak için ülke turuna çıktıklarını belirten Güler, yaptıkları ziyaretler ve görüş önerileri sonucunda; üç fuar ve bir de zirve yapacaklarını ifade etti.

Güler, “On günlük seyahatimiz boyunca ilgili bakanlık, kurum, kuruluş ve özel sektörle çok önemli ve verimli görüşmeler yaptık. Görüşmelerimiz sonucunda üç fuar ve bir zirve yapmayı kararlaştırdık. Eylül ayında gerçekleştirmeyi düşündüğümüz, ilimiz ve bölgemiz için son derece önem arz eden, turizm fuarı ile bölge ve ülke turizmine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere, tüm paydaşların bu fuarda yer almasını sağlayarak büyük bir organizasyonla içinde bulunmuş olduğumuz sıkıntılı sürecin ortadan kaldırılmasını hedeflemekteyiz.” diye konuştu.

Yine Ekim ayında Türkiye- İran Ticaret zirvesi ile sanayi, ticaret ve ihracat sektörünü Van’da buluşturmayı hedeflediklerini belirten Güler, “Dört bakanlık ile yürütmeyi planladığımız organizasyon 2016 yılının en büyük ve en verimli etkinliği olacaktır. Zirve ile birlikte organize edeceğimiz İhracat fuarında firmalarımızı ihracata yönlendirerek yeni pazarlar bulmalarını ve güçlü bağlantılar gerçekleştirmelerini hedeflemekteyiz. Gerçekleştireceğimiz fuarlar ile bölge ekonomisine yüz elli milyon dolarlık bir katkı sunmayı, üç etkinliğe başta İran’dan olmak üzere yurt dışından on bin, toplamda ise iki yüz elli bin ziyaretçi çekmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.