Türk Akımı projesinin Bosna Hersek'e intikali için her türlü desteği vereceğiz

Türk Akımı projesinin Bosna Hersek'e intikali için her türlü desteği vereceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türk Akım Projesi'nin Bosna Hersek'e intikali noktasında elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri ile ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Türk Akım Projesi'nin Bosna Hersek'e intikali noktasında elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Milorad Dodik, Konsey üyesi Şefik Caferoviç ile gerçekleştirdikleri baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi’ni Ankara’da misafir etmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık sorunları nedeniyle ziyarete katılamayan Konsey üyesi Komşiç’e geçmiş olsun dileklerini iletti.

“Bosna-Hersek’in huzur ve istikrarı, tüm Avrupa’nın güvenliği bakımından önemlidir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna-Hersek’te bir an önce hükûmetin kurulmasını beklediklerini, bu yöndeki çabaların Bosna-Hersek’in NATO üyeliği başta olmak üzere Avrupa-Atlantik kurumlarıyla bütünleşmesine yönelik gayretlerine ivme kazandıracağını söyledi.

“Bosna-Hersek, adeta Balkanlar’ın mozaiği gibidir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna-Hersek’in huzur ve istikrarının yalnızca Balkanlar için değil tüm Avrupa’nın barışı, istikrarı ve güvenliği bakımından önemli olduğunu kaydetti.

Bosna-Hersek ile ilişkilerin Türkiye bakımından öncelik arz ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleriyle bu düşünceler temelinde istişarelerde bulunduklarını, ilişkilerin daha da geliştirilmesi amacıyla atılacak adımları gözden geçirdiklerini anlattı.

“Ülkelerimiz arasındaki ticari ve ekonomik faaliyetlerin daha da güçlendirilmesini görüştük”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bosna-Hersek’teki ekonomik kalkınmanın toplumun refahına, ülkenin iç siyasi istikrarına, birlik ve bütünlüğüne katkı sağlayacağı düşüncesiyle; ülkelerimiz arasındaki ticari ve ekonomik faaliyetlerin daha da güçlendirilmesi imkânlarını görüştük. İkili ticaretimizin yükselen bir grafik çizdiğini memnuniyetle tespit ettik. Bugün imzaladığımız güncellenmiş serbest ticaret anlaşması bir milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmamıza katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Mutabakat muhtırası imzalanan Saraybosna-Belgrad Otoyolu Projesi’nin, Bosna-Hersek’in istikrarına çarpan etkisi yapacağına inandığını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, projenin en kısa sürede hayata geçirilmesi için çalışmaları devam ettirdiklerini belirtti.

Enerji, savunma sanayii, turizm, tarım ve hayvancılık alanında atılabilecek adımların da gündemlerinin üst sıralarında olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle de Türk Akımı Projesi’nin Bosna-Hersek’e intikali noktasında ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini açıkladı.

 İLKHA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.