Türkiye, ABD al dediği zaman alacak bir ülke değil

Türkiye, ABD al dediği zaman alacak bir ülke değil

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye, ABD 'al dediği' zaman alacak bir ülke değil. Hangi yaptırım kararı olursa olsun biz S-400'ü aldık." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ruanda Dışişleri ve İşbirliği Bakanı Richard Sezibera ortak basın toplantısı düzenledi.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Çavuşoğlu, Ruanda'nın FETÖ konusunda hassas davrandığını belirterek FETÖ bağlantılı okulları kapatmalarını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'nın G-20 zirvesinde görüşecekleri konusunda teyitleştiklerini belirten Çavuşoğlu, zirvede S-400'le birlikte ortak komite, Suriye’den çekilme kararı, güvenli bölge, İdlib birçok konunun ele alınacağını kaydetti.

S-400 meselesi

S-400 konusunda ABD'nin Türkiye'yi F-35 anlaşmasından çıkaracağına değinen Çavuşoğlu, diğer ortaklar ABD'nin adımını desteklediğini belirterek, Türkiye F-35'in ortağı, maddi katkı sağladı. ABD'nin adımları hukuka uygun değil. Ortaklar rahatsız." dedi.

"Türkiye, ABD 'al dediği' zaman alacak bir ülke değil"

ABD'nin F-35 mektubuna gereken cevabın verildiğini hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, "ABD'den gelen o mektubun kabul edilebilir olmadığını vurguladık. ABD'nin bu tutumunu anlamakta zorlanıyoruz. Türkiye özgür ve bağımsızdır. Türkiye, ABD 'al dediği' zaman alacak bir ülke değil. Hangi yaptırım kararı olursa olsun biz S-400'ü aldık. Artık ne zaman teslim edileceğini konuşuyoruz. Süreçten vazgeçmemiz mümkün değil. Türkiye'nin S-400'e acil ihtiyacı var. NATO ya da herhangi müttefikten saldırı olduğu zaman Türkiye'yi korumasını beklemeyiz. Sınırımızdan Patriotları çeken kim? Kendi güvenliğimiz için bu ihtiyacımızı karşılamak durumundayız. Trump ile konuşuyoruz, anlaşıyoruz; ama ABD'den farklı sesler geliyor." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.