"Türkiye ABD'nin dostluğuna ve sözlerine inanmamalı"

"Türkiye ABD'nin dostluğuna ve sözlerine inanmamalı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretini değerlendiren Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Türkiye'nin ABD'nin dostluğuna ve sözlerine inanmaması gerektiğini belirtti.

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump'la görüşmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Parti teşkilatında konuyla ilgili basın açıklaması düzenleyen Bozan, ABD'nin emperyalist bir sistem politikasına ve çıkar temeline dayalı olduğunu belirtti.

Bozan, "Türkiye müttefik ve dostluğunun gereği olarak gelecekte beraber çalışmaya devam edeceklerine dair açıklamalar yapıldı. Biz ülkemizi idare eden tüm yetkililere şunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Her yerde ve her zaman ABD için iki önemli konu var. Birinci konu ABD'nin çıkarlarını korumak, ikincisi ise İsrail'in güvenliğini sağlamaktır. ABD evrensel politikası emperyalist bir sistem politikasıdır ve çıkar temeline dayanır. ABD'nin partileri değişse de dünyaya egemen olma, öteki ülkelere söz geçirme ilkesi/politikası değişmez. Çünkü ABD'de politikanın çerçevesini evrensel soygun şirketleri çizer. ABD politikası uluslararası şirketlerinin çıkarları temeline oturtulmuştur. Uluslararası şirketlerinin çıkarlarını da uluslararası güçle korumaktadırlar ve yaşadığımız bütün çatışmaların temeli bu politikaların gereğidir." dedi.

"Bizim geleceğimiz İslam ülkeleriyle yapacağımız iş birliğindedir"

Türkiye'nin ABD'nin dostluğuna inanmaması ve ulusal çıkarlarını kendisinin belirlemesi gerektiğini sözlerine ekleyen Bozan, "Türkiye ABD'nin dostluğuna ve sözlerine hiçbir zaman inanmamalıdır. Ulusal çıkarımızı kendimiz belirlemeliyiz. ABD ile yaptığımız her antlaşma bizi daha çok ABD'ye mahkûm edecek ve daha çok çıkarlarına hizmet ettirecek demektir. Bizim geleceğimiz ABD ile beraber sürdüreceğimiz politikalarla değil, başta İran, Irak, Suriye olmak üzere İslam ülkeleriyle yapacağımız iş birliğindedir. ABD'nin bütün planlarının son neticesi İsrail için tehdit olarak gördüğü İran'la Türkiye'yi, Katar ve Suudi Arabistan'ı da katarak (Sünni-Şii) savaştırmaktır. Bu da İslam coğrafyası için bir felaket olur. Bunu tekrar hatırlatmış olalım." ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz-İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.