"Türkiye’de Darbeler, Anayasalar ve Siyaset" temalı konferansı düzenlendi

"Türkiye’de Darbeler, Anayasalar ve Siyaset" temalı konferansı düzenlendi

​Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Avukat Özlem Zengin’in katılımıyla Bitlis'te "Türkiye’de Darbeler, Anayasalar ve Siyaset" temalı konferansı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Avukat Özlem Zengin’in katılımıyla “Türkiye’de Darbeler, Anayasalar ve Siyaset” temalı konferansı düzenlendi.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, akademisyenler, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, darbelerin ülkeye verdiği tahribatta değinerek, konferansa katılan herkese teşekkür etti.

Konferansta bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Avukat Özlem Zengin, darbelerde en çok kullanılan kelimelerden bir tanesinin "irtica" olduğunu belirtti.

Darbelerin tarihinden kesitler sunan Zengin, “28 Şubat post-modern darbe. Aslında baya bir darbe. Sadece diğer darbelerden ayıran şey, meclisin faaliyetlerinin kapanmamasıdır. 28 Şubat’ın bir sürü maddesi var. 28 Şubat’ta bizim hayatımızda muazzam bir değişim oldu. Bizler, yapmak istediğimizin hiçbir şeyini yapamadık. Avukatlık yapacaksın staja almıyorlar. Hâkimlik sınavına girmek için başvuruyorsun. Başörtülü fotoğraf olduğu için sınava almıyorlar. Askeriyeye başvuracaksın, kendin değil, annesinin başörtülü fotoğrafı var diye çocuğu almıyorlar. Bunları söylerken utanıyorum. Bu yaklaşımlar bazı terör örgütlerinin ellerini güçlendirdi. Bunu bilinçli yaptılar.” dedi. (İLKHA) 







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.