Türkiye "G20 Liderler Zirvesi'nde" neler konuştu

Türkiye "G20 Liderler Zirvesi'nde" neler konuştu

​İtalya’nın ev sahipliğinde Roma’da gerçekleştirilen "Liderler Zirvesi'nde" dünyanın en büyük 20 ekonomisini bir araya getiren G20'de konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğantüm dünyayı ilgilendiren çeşitli konulara değindi.

İtalya’nın ev sahipliğinde Roma’da iki gün süren zirvede çeşitli konulara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan ismiyle Cumhurbaşkanlığı resmi sosyal medya hesabından paylaşılan bilgiler şu şekilde:

"Zirve oturumlarında küresel ekonomik görünüme ilişkin son gelişmeleri ve temel riskleri değerlendirdik. İklim değişikliğiyle mücadelede acilen gerçekçi çözümlere ulaşmamız gerektiğine vurgu yaptık. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları kapsamında gıda güvenliğini ön plana çıkardık. Uluslararası ticarette tedarik zincirlerinin sorunsuz işlemesinin önemini özellikle vurguladık. Dünya Ticaret Örgütü’nün merkezinde yer aldığı, kurallara dayalı, serbest ve ayrımcı olmayan çok taraflı ticaret sistemine desteğimizi bu vesileyle tekrarladık. Aşı milliyetçiliğinin farklı yöntemlerle halen sürdürülmesini ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından tanınan aşıların bile uluslararası arenada ayrımcılığa tabi tutulmasını kabul edilemez buluyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.