Türkiye geneli hava durumu

Türkiye geneli hava durumu

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken Kuzey ve Doğu bölgelerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece; güney, iç ve batı kesimlerde 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere; ülkenin kuzey ve doğu kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Artvin çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Kuzey ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece; güney, iç ve batı kesimlerde 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın, Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısı ile Kuzey ve Kıyı Ege'de kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Kuvvetli sıcak hava dalgası uyarısı

Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde beklenen sıcak hava dalgası sebebi ile (mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde) meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Bölgelerde hava

Marmara: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.        

Ege: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Sivas çevrelerinde sis bekleniyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri ile Samsun'un doğu ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra bölgenin doğusunun kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra bölgenin doğusunun parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava sıcaklığı ise şöyle bekleniyor:

İstanbul: Az bulutlu ve açık/33

İzmir: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra yer yer parçalı bulutlu/38

Adana: Az bulutlu ve açık/37

Ankara: Az bulutlu ve açık/34

Bolu: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra yer yer parçalı bulutlu/32

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı/27

Erzurum: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı/25

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra yer yer parçalı bulutlu/39 (İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.