Türkiye geneli hava durumu nasıl?

Türkiye geneli hava durumu nasıl?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye geneli ve denizlerde hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Trakya, Ege, Batı Akdeniz ile Ankara ve Trabzon çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Antalya'nın batı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Kuzey, iç ve doğu bölgelerde sis ve pus hadisesiyle birlikte sabah saatlerinden sonra iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının, ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın, genellikle doğu ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış, buzlanma ve don uyarısı

Buzlanma ve don uyarısı: Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte.

Kuvvetli yağış uyarısı: Gece saatlerinden sonra Antalya'nın batı ilçelerinde kuvvetli yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (yıldırım, ani sel, su baskını, deniz üzerinde hortum oluşma riski) dikkatli ve tedbirli olunmalı.

Bölgelerde hava

Marmara

Parçalı ve çok bulutlu, Trakya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde sabah saatlerinden itibaren yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Ege

Çok bulutlu, Kıyı Ege ile gece saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Akdeniz

Parçalı ve çok bulutlu, batısının aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden sonra Antalya'nın batı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Göller yöresinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

İç Anadolu

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Ankara çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesiyle birlikte sabah saatlerinden sonra bölgenin kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Karadeniz

Batı Karadeniz, çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz, çok bulutlu, sabah saatlerinde Trabzon çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Doğu Anadolu

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesiyle birlikte sabah saatlerinden sonra buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeydoğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Denizlerde Hava

Orta Karadeniz ile Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

Karadeniz

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), kuzeyinde 4 ila 6 (30-50km/sa), akşam saatlerinden sonra Orta Karadeniz’de 5 ila 7 (40-60km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, zamanla Batı ve Orta Karadeniz’de 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi.

Marmara

Hava Durumu: Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra puslu, Rüzgâr: Doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), ilk saatlerde yer yer 3 ila 5 (20-40km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, pus anında orta.

Ege

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Güney ve güneydoğudan 4 ila 6 (30-50km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Akdeniz

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, batısı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgâr: Doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğle saatlerinden sonra batısında, akşam saatlerinden sonra doğusunda 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde Dalga: 1,0 ila 2,0m, zamanla 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Van Gölü

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, gece ve sabah saatlerinde sisli, Rüzgâr: Doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, sis anında zayıf.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.