Türkiye geneli hava durumu nasıl olacak?

Türkiye geneli hava durumu nasıl olacak?

​Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmeler göre, kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede olmak üzere 6-10 derece azalacağı ve mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmeler göre, Türkiye'nin kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz'in parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İstanbul, Tekirdağ ile Balıkesir'in kuzey çevreleri, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri (Toroslar mevkii) ile gece Yozgat çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; sabah saatlerinde İstanbul Anadolu Yakası, Kocaeli, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile öğleden sonra Giresun, akşam saatlerinden sonra Rize ile Trabzon'un doğu ilçeleri ve Beşikdüzü çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı; kuzey ve iç kesimlerde hissedir derecede olmak üzere (6-10 derece) azalacağı ve mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor.

Genellikle kuzey, güneydoğu kesimlerde güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; sabah saatlerinde İstanbul Anadolu Yakası, Kocaeli, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile öğleden sonra Giresun, akşam saatlerinden sonra Rize, Trabzon'un doğu ilçeleri ve Beşikdüzü çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı, yer yer çok bulutlu, doğusu ile İstanbul, Tekirdağ ve Balıkesir'in kuzey çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde İstanbul Anadolu Yakası ile Kocaeli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Az bulutlu, kuzey ve iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinin yer yer parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Yozgat çevrelerinin yerel olarak sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava durumu

Bursa: Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 24

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde Anadolu Yakasında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor, 23

İzmir: Parçalı ve az bulutlu, 25

Adana: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yüksekleri yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 33

Ankara: Parçalı bulutlu, 32

Düzce: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 22

Zonguldak: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor, 20

Trabzon: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra doğusu ile Beşikdüzü çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor, 27

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, 27

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, 35

Gaziantep: Az bulutlu ve açık, 31

Şanlıurfa: Az bulutlu ve açık, 34

Denizlerde hava durumu

Batı Akdeniz'de fırtına, Doğu Karadeniz ve Doğu Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

Karadeniz: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), doğusunda 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), batısında 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, doğusunda 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Marmara: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğu, zamanla kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Ege: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), güneyinde yer yer 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Güney Ege'de yer yer 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Akdeniz: Az bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), batısında 6 ila 8 (60-75 km/sa), zamanla 5 ila 7 (40-60 km/sa), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), batısında 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

Van Gölü: Az bulutlu, yarın öğle saatlerinde parçalı bulutlu, Rüzgar: kuzey ve kuzeydoğu zamanla güneybatı yönlerden 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi. (İLKHA) 










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.