Türkiye genelinde hava

Türkiye genelinde hava

Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması beklenen yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin doğusunda yer yer karla karış

HABER MRK – Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kütahya, Ankara, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması beklenen yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin doğusunda yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

 

Hava sıcaklığının batı kesimlerde 2 ila 4, doğu kesimlerde 5 ila 10 derece azalacağı tahmin ediliyor.

 

RÜZGAR: Kuzey, iç ve batı bölgelerde kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı Akdeniz kıyıları ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

 

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı çok bulutlu, doğusunun aralıklarla yağmur geçeceği tahmin ediliyor.

 

Ege: Parçalı, iç kesimleri yer yer çok bulutlu, Kütahya çevrelerinin hafif yağmur, yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

 

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

 

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Ankara çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

 

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yağmur ve sağanak iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

 

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (20-75 mm), Rize çevrelerinde yer yer şiddetli (76-100 mm)olması bekleniyor. Rüzgarın kıyı kesiminde kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

 

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması beklenen yağışların, yağmur ve sağanak kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

 

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin batısında yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

 

Bazı illerde hava nasıl olacak?

ANKARA: Hafif yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3/5

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, Anadolu yakası ağırlıklı olmak üzere aralıklı ve hafif yağmurlu 8/11

İZMİR: Parçalı bulutlu 7/13

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 8/14

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 6/10

ŞANLIURFA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 7/10

BATMAN: Kuvvetli sağanak yağışlı 6/11

VAN: Yağmur ve karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı 0/6 (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler