Türkiye genelinde hava durumu

Türkiye genelinde hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinde hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Çankırı, Sivas ve Ankara'nın kuzey çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Artvin'in doğusu ve Ardahan ile Erzurum'un kuzeydoğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Kuzey ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece; güney, iç ve batı kesimlerde 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ SICAK HAVA DALGASI UYARISI: Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde beklenen sıcak hava dalgası sebebi ile (mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde) meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması tavsiye olunur.

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Bugün (Cuma) ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde görülecek yağışların öğle saatlerinden sonra Artvin'in doğusu ve Ardahan ile Erzurum'un kuzeydoğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, yerel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında ani kuvvetli rüzgar, trafikte aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Marmara: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu, bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra Sivas ve Çankırı ile Ankara'nın kuzey çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, zamanla iç kesimleri yer yer çok bulutlu, bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra Bolu, Kastamonu, Karabük ve Sinop'un iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Artvin'in doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, bugün (Cuma) bölgenin kuzey ve doğusunun kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ardahan ile Erzurum'un kuzeydoğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Erzurum parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların  kuzeydoğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor 23,

Malatya parçalı zamanla az bulutlu 35,

Van parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26,

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, bugün (Cuma) bölgenin doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bursa parçalı ve az bulutlu 35,

İstanbul parçalı ve az bulutlu 32,

Denizli az bulutlu ve açık 42,

İzmir az bulutlu ve açık  40,

Adana az bulutlu ve açık 36,

Antalya az bulutlu ve açık 40,

Bolu parçalı ve az bulutlu, zamanla   yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 31,

Ankara az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 34,

Konya az bulutlu ve açık 32,

Samsun parçalı ve çok bulutlu, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 30,

Trabzon parçalı ve çok bulutlu, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 27,

Batman parçalı ve az bulutlu 38,

Diyarbakır parçalı ve az bulutlu 38,

Gaziantep az bulutlu ve açık 39,

Şanlıurfa az bulutlu ve açık 42

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.