Türkiye genelinde hava durumu

Türkiye genelinde hava durumu

Türkiye'nin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Malatya, Erzincan, Tunceli, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağışlı geçeceği bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Malatya, Erzincan, Tunceli, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Antalya'nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 mm/m2), Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Isparta, Muğla, Antalya'nın batı ilçeleri ile Aydın kıyılarında kuvvetli (21-50 mm/m2) olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden itibaren iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının batı bölgelerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Bugün görülecek yağışların; Antalya'nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 mm/m2), Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Isparta, Muğla, Antalya'nın batı ilçeleri ile Aydın kıyılarında kuvvetli (21-50 mm/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı!

Rüzgarın; İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (30-60 km/sa), Marmara, Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarında kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-70) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar bölge geneli ile gece İç Ege'nin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerine kadar Muğla ile öğleden sonra Aydın kıyılarında kuvvetli (21-50 kg/m2) olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, gece İç Ege'de karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Isparta ve Burdur çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya'nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 mm/m2), Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Isparta çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Hatay çevrelerinde sabah saatlerinden itibaren toz taşınımı bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı, zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde batısı ile zamanla bölge genelinin yağmur, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Sinop dışında bölge genelinin yağmur, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Çorum ile gece saatlerinde Amasya, Çorum ve Tokat çevrelerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı, batısı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Malatya ile gece saatlerinde Erzincan ve Tunceli çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Sabah saatlerinde batısı ile zamanla doğusunda toz taşınımı bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 14°C

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu 9°C

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 11°C

Erzurum: Parçalı bulutlu 0°C

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu 10°C

Manisa: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13°C

Trabzon: Parçalı bulutlu 15°C

Zonguldak: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur gece saatlerinde karla karışık yağmurlu 8°C

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler