Türkiye genelinde hava durumu

Türkiye genelinde hava durumu

Türkiye genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinin sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre; Türkiye genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Afyonkarahisar, Kütahya ve Osmaniye çevreleri ile Hatay'ın kuzey kesimlerinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının Türkiye genelinde mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edeceği bekleniyor.

Yerel kuvvetli yağış uyarısı!

Yağışların; sabah saatlerinde Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu kıyılarında yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, dolu riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar ve benzeri) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Sakarya ile sabah saatlerinde Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Bilecik çevrelerinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı, doğusu yer yer çok çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Osmaniye ile öğleden sonra bölgenin iç kesimleri ve Hatay'ın kuzey kesimlerinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Sivas dışında bölge genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölge genelinin akşam saatlerine kadar aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu kıyılarında yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin kıyıları ile akşam saatlerine kadar bölge genelinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, akşam saatlerine kadar Erzurum, Erzincan, Kars ve Ardahan çevrelerinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, iç kesimleri aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33°C

Ankara: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28°C

Diyarbakır: Parçalı bulutlu 37°C

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24°C

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 27°C

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26°C

Zonguldak: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. 25°C

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.