Türkiye genelinde hava durumu

Türkiye genelinde hava durumu

Doğu Anadolu'nun güneydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Van, Hakkari, Şırnak ve Mardin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HABER MRK – Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Ş.Urfa çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Van, Hakkari, Şırnak ve Mardin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde don olayı, kuzeybatı kesimlerde ise sis olayının görüleceği tahmin ediliyor.

 

Hava sıcaklığının kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

 

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, akşam saatlerinden sonra kuzey kesimlerde güneyli yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli (40-60 km/s), Kıyı Ege ile Akdeniz'de yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

 

Bölgelerimizde hava:

Marmara: Az bulutlu ve açık, zamanla yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis olayı bekleniyor.

 

Ege: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra İç Ege ile Muğla çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s)şeklinde esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzey ve iç kesimlerinde yer yer sis olayı bekleniyor.

 

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/s) esmesi bekleniyor.

 

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer sis olayı bekleniyor.

 

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarının yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde don olayı bekleniyor.

 

Doğu Anadolu: Az bulutlu, parçalı ve çok bulutlu, güneydoğu kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güneyinde kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde don olayı bekleniyor.

 

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, doğusunun yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Mardin ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.