Türkiye genelinde hava durumu

Türkiye genelinde hava durumu

Bazı iller yağışla birlikte serinlerken hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerde normaller civarında, Güney Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji  Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin doğu kesimleri ile Doğu Akdeniz parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Ordu, Sivas, Kayseri, Niğde, Bingöl, Muş, Malatya, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana'nın iç kesimleri ve Toroslar mevkii, Hatay'ın kuzey kıyıları ile Van'ın kuzey ve doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların sabah saatlerinde Ordu'nun batısı ile Trabzon'un doğusu ve Rize'nin batısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Yetkililer; ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunmasını istedi.

Hava sıcaklığının ülke genelinde önemli bir değişiklik olmayacağı, kuzey, iç ve doğu kesimlerde normalleri civarında, Güney Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, iç ve batı kesimler ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay'ın kuzey kıyıları ile Adana'nın kuzey çevreleri ve Toroslar mevkiinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; İç ve batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Sivas, Kayseri ve Niğde çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; iç kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz bölümü ile Ordu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde Ordu'nun batısı ile Trabzon'un doğusu ve Rize'nin batısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri, Malatya, Bingöl ve Muş çevreleri ile Van'ın kuzey ve doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güney Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve batı kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Az bulutlu ve açık 22/31

Ankara: Az bulutlu ve açık 13/28

İzmir: Az bulutlu ve açık – sıcak 23/34

Adana: Az bulutlu ve açık – sıcak 23/35

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık – sıcak 18/35

Batman: Az bulutlu ve açık – sıcak 16/35

Van: Parçalı bulutlu 10/24 (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.