Türkiye genelinde hava durumu

Türkiye genelinde hava durumu

Hava sıcaklığının Ege ve Akdeniz Bölgeleri'nde 2 ila 4 derece artacağı, doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında; kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, Trabzon’un doğu ilçeleri, Artvin’in kıyı ilçeleri ile Rize, Ağrı, Bitlis, Van ve Hakkari çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

Hava sıcaklığının Ege ve Akdeniz Bölgeleri'nde 2 ila 4 derece artacağı; diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı; doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında; kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RüzgârınGenellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, kuzeybatı kesimler ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava

Marmara: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin doğu kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, Rize çevreleri ile Trabzon’un doğu ilçeleri ve Artvin’in kıyı ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu zamanla doğusu parçalı bulutlu, Ağrı, Bitlis, Van ve Hakkari çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güney Doğu Anadolu: Az bulutlu zamanla doğu kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava

İstanbul: Az bulutlu ve açık 22/30

Ankara: Az bulutlu ve açık 14/30

İzmir: Az bulutlu ve açık 23/35

Adana: Az bulutlu ve açık – sıcak 20/36

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık – sıcak 21/36

Batman: Az bulutlu ve açık – sıcak 19/37

Van: Gökgürültülü sağanak yağışlı 12/24  (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler