Türkiye genelinde hava durumu

Türkiye genelinde hava durumu

Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Rize, Kastamonu, Artvin, Trabzon ve Kocaeli'de kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Göller Yöresi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Ankara, Çankırı, Osmaniye, Hatay, K.Maraş, Ağrı, Van ve Hakkari çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Rize çevreleri ile Kastamonu ve Artvin'in kıyıları, Trabzon ve Kocaeli'nin doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Sinop çevrelerinde kuvvetlice (30-50 km/s), Marmara, Kıyı Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava

Marmara: Çok bulutlu, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik çevreleri ile İstanbul Anadolu Yakası kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sakarya çevreleri ile Kocaeli'nin doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Ege: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya'nın kuzey kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, bugün (Perşembe) Göller Yöresi ile Antalya'nın iç kesimlerinin, yarın (Cuma) Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Cuma) Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, güney ve doğusu ile Ankara ve Çankırı çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Düzce, Zonguldak ve Bartın ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ile Tokat, Amasya ve Çorum çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Trabzon'un doğusu ve Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ağrı, Van ve Hakkari çevrelerinin, yarın (Cuma) Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Muş çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güney Doğu Anadolu: Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Cuma) batısı ile Diyarbakır çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Cuma) Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Bazı illerde hava

İstanbul: Gök gürültülü sağanak yağışlı 14/21

Ankara: Gök gürültülü sağanak yağışlı 13/21

İzmir: Parçalı yer yer çok bulutlu 17/26

Adana: Çok bulutlu 20/32

Diyarbakır: Çok bulutlu 14/30

Batman: Parçalı yer yer çok bulutlu 14/32

Van: Parçalı yer yer çok bulutlu 9/22 (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.