Türkiye genelinde hava durumu

Türkiye genelinde hava durumu

Hava sıcaklığının Marmara bölgesi ve iç kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor.

Marmara'nın güney ve doğusu, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Antalya, Isparta, Çankırı, Mardin, Siirt ve Batman çevreleri ile Ankara'nın kuzey, Afyonkarahisar'ın güney, Konya'nın kuzeybatı kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Karadeniz'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının Marmara bölgesi ve iç kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey yönlerden, Doğu ve Güneydoğu Anadolu' da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısı, Kuzey Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğu kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve batı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Afyonkarahisar'ın güney çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde Antalya ve Isparta çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğusu ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey, Konya'nın kuzeybatı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusunun sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güney Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla doğusunun çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Batman, Siirt ve Mardin çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava

İstanbul: Aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 15/18

Ankara: Çok bulutlu, yer yer hafif sağanak yağışlı 13/22

İzmir: Parçalı bulutlu 18/25

Adana: Parçalı çok bulutlu 19/30

Diyarbakır: Parçalı çok bulutlu 13/29

Batman: Parçalı bulutlu 11/30

Van: Çok bulutlu 6/20 (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.