Türkiye genelinde hava durumu

Türkiye genelinde hava durumu

​Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Kırıkkale, Sivas, Çorum, Tokat, Bingöl, Muş, Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa'nın kuzeyi ile Erzurum, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak, güney ve batı kıyıların yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; akşam saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde, gece saatlerinden itibaren Trakya ile Çanakkale, Balıkesir, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının Trakya ile doğu kesimlerde 2 ile 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle güney ve güneybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ile Kıyı Ege'de kuvvetli zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde Edirne ve Kırklareli, gece saatlerinde Trakya ile Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde İzmir ile Aydın'ın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Eskişehir çevrelerinin, öğle saatlerinden sonra kuzeybatısı ile Sivas ve Kırıkkale çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Gümüşhane ve Bayburt ile öğle saatlerinden sonra Çorum ve Tokat çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile Erzurum, Muş ve Bingöl çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güney Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Adıyaman, Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın kuzey çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12/17

Ankara: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 6/15

İzmir: Gök gürültülü sağanak yağışlı 13/18

Adana: Gök gürültülü sağanak yağışlı 9/22

Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 5/14

Batman: Çok bulutlu 4/16

Van: Parçalı bulutlu 1/9 (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.