Türkiye genelinde hava durumu

Türkiye genelinde hava durumu

Marmara, Ege, Batı ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Zonguldak, Düzce, Muş, Bitlis, Şırnak ile Erzurum'da yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Zonguldak, Düzce, Muş, Bitlis, Şırnak ile Erzurum'un batı çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; İç Anadolu'nun doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun güney kesimlerinde hafif olmak üzere yağmur ve sağanak, Erzincan, Erzurum, Bitlis, Muş ile Şırnak çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının ülke genelinde 2 ila 8 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun batısında kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatısı ile zamanla Karaman dışında doğusunda hafif olmak üzere bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, iç kesimleri ile Zonguldak ve Düzce çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz'in iç kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, geçeceği tahmin ediliyor. Batısı ile Muş, Bitlis, Şırnak ve Erzurum'un batı çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10/16

Ankara: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 5/12

İzmir: Çok bu lutlu, aralıklı sağanak yağışlı 14/19

Adana: Aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 9/17

Diyarbakır: Çok bulutlu, gece aralıklı yağmurlu 3/13

Batman: Çok bulutlu, gece aralıklı yağmurlu 3/14

Van: Parçalı ve çok bulutlu -6/4 (İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler