Türkiye genelinde hava durumu

Türkiye genelinde hava durumu

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Adana'nın kuzeyi, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas ve Rize’de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Adana'nın kuzeyi, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas ve Rize çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Kars, Ardahan, Artvin'in doğusu ve Erzurum'un kuzeydoğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey yönlerden, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu, doğusunun parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Adana'nın kuzey kesimleri, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Toroslar mevkiinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Sivas çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı, doğusunun çok bulutlu, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu ile zamanla bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Kars, Ardahan ve Erzurum'un kuzeydoğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

Güneydoğu Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Bazı illerde en yüksek hava sıcaklıklarının şöyle olması bekleniyor:

İstanbul: Az bulutlu 11/19

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 5/19

İzmir: Az bulutlu 12/25

Adana: Parçalı ve az bulutlu 13/25

Diyarbakır: Gök gürültülü sağanak yağışlı 13/26

Batman: Gök gürültülü sağanak yağışlı 12/27

Van: Gök gürültülü sağanak yağışlı 9/17

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.