Türkiye genelinde Umre Ödüllü Siyer Sınavı yapıldı

Türkiye genelinde Umre Ödüllü Siyer Sınavı yapıldı

​Türkiye genelinde bugün Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla Umre Ödüllü Siyer Sınavı düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla bugün Türkiye genelinde düzenlenen Umre Ödüllü Siyer Sınavı’na 7'den 70'e her yaştan yüzbinlerce insan katıldı.

Geçen yıl Türkiye genelinde 60 il merkezinde gerçekleştirilen sınav bu yıl 75 ilde düzenlenirken, sınava yaklaşık 300 bin kişinin katılım gösterdiği görüldü.

2010 yılından itibaren düzenli bir şekilde yapılan sınav, bu yıl 4 kategoriden oluştu.  Birinci kategoride 4 ve 5, ikinci kategoride 6-7 ve 8, üçüncü kategoride 9-10-11 ve 12. sınıf öğrencileri ile örgün eğitimde okumayıp 2000 ve sonrası doğumlu olanlar, dördüncü kategoride ise belirtilen eğitim durumları dışında kalanlar yarıştı.

İl, ilçe, belde ve köy sınav merkezlerinde 11.00 – 13.00 saatleri arasında erkek ve bayanların ayrı ayrı alındıkları salonlarda gerçekleştirilen sınav tek oturumda aynı anda yapıldı.

Bu arada sınavda dereceye girecek olan yarışmacılara çeşitli ödüller de verilecek. Mart ayının ilk haftasında açıklanması beklenen sınav sonuçlarına göre 5 kişi umre ödülü kazanacak. Bunun yanında 4 kategoride toplam 2 bin ödül dağıtılacak

İstanbul

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye geneli düzenlenen Siyer Sınavı’na İstanbul’da yoğun ilgi gösterildi. İstanbul genelinde sınava kayıt yaptıranların sayısı 32 bin 394 kişi olarak kayda geçerken 4 bin 362 kişiyle en çok kayıt alan ilçe Sultangazi oldu. Bu hayır yarışında 2’nciliği 3 bin 162 kişiyle Pendik, 3’üncülüğü 2 bin 641 kişiyle Sancaktepe aldı. Aileler çocuklarıyla beraber sabahın erken saatlerinde sınav salonlarında hazır bulundu. Çocukları sınava giren ailelerin heyecanı görülmeye değerdi. Sınava katılanların birçoğu ilk defa katılım gösterdiklerini ifade etti. Sınav sonrası katılımcılar genel olarak yapılan sınavdan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, sınavı gerçekleştiren Peygamber Sevdalıları Platformu’na teşekkür ettiler.

Diyarbakır

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla Türkiye genelinde düzenlenen Siyer Sınavı'na Diyarbakırlılar yoğun ilgi gösterdi. Umre Ödüllü sınava bugün yaklaşık 300 bin kişi katılırken, Diyarbakır’da da yüzlerce noktada gerçekleştirilen sınava yaklaşık 50 bin kişi katıldı. Sınava girmek için sabah saatlerinden itibaren okullara gelen Diyarbakırlılar, Siyer Sınavı sayesinde insanların, Hazreti Peygamber'in hayatını öğrendiklerini söylediler.

Gaziantep

Gaziantep'te 40 ayrı noktada yapılan sınava yaklaşık 13 bin kişi katıldı. Geçen yıla oranla yoğun bir katılımın olduğu gözlenen sınava girenler sabahın erken saatlerinden itibaren sınava girecekleri okullarda hazır bulundu. Soğuk havaya rağmen sınava kimi yarışmacıların çocuklarıyla birlikte, kimi yarışmacıların da ailece girdiği görüldü. Sınav için okula gelen yarışmacılar okul girişinde platform yetkilileri tarafından okul bahçesine asılan “Siyer Sınavı’na hoş geldiniz başarılar dileriz” pankartı ve okul girişinde gül suyu, lokum ve şeker gibi çeşitli ikramlarla karşılandı. Sıvana giren çocukların velileri ise yağışlı havadan dolayı çocuklarını sınavın yapıldığı okulların koridorlarında bekledi. Sınava katılanların büyük bir çoğunluğunun öğrenci ve bayanlardan oluşması dikkatlerden kaçmazken, sınava ilk defa girenlerin heyecanlı oldukları gözlendi. Gaziantep merkez ve tüm ilçeleri de dahil 40 ayrı noktada sınav heyecanı yaşanırken, bu sene görme engellilerin de sınava katılmaları için hazırlık yapıldı ve 35 görme engelli de sınava girdi. Görme engelliler için kitapların seslendirildiği öğrenildi.

Mardin

​Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlediği Siyer Sınavı, Mardin’de 14 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Mardin merkez ve ilçelerinin tamamında düzenlenen ve 7'den 70'e her kesimden insanın katıldığı sınav, 4 kategoride gerçekleştirildi. Saat 11.00’de başlayan sınava özellikle öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği ve sınavda dereceye girmek için oldukça heyecanlandıkları gözlendi. Umre ödüllü Siyer Sınavı hakkında açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Mardin İl Koordinatörü Nurettin Gezgin, sınavın çok kategorili olduğu için halkın yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Adana

Peygamber Sevdalıları Platformunun Türkiye genelinde düzenlediği "O'nu Oku O'nu Yaşa" temalı Siyer Sınavı'na Adana’da 6 bin 500 kişi katıldı. Adana'nın 6 ilçesindeki 18 okulda gerçekleşen sınava 4 farklı kategoride katılan adaylar, kitapçıklardaki soruları cevaplamak için ter döktü. Peygamber Sevdalıları Platformu Adana Koordinatörü İsa Emre, sınavın sorunsuz geçtiğini söyledi. Merkez Seyhan, Yüreğir ve Çukurova ilçelerinin yanı sıra Ceyhan, Kozan ve İmamoğlu ilçelerinde toplamda 18 okulda sınavın yapıldığını aktaran Emre, her sene artan katılımın kendilerini memnun ettiğini dile getirdi.

Bitlis

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde "O'nu Oku O'nu Yaşa' temasıyla gerçekleştirilen Umre Ödüllü Siyer Sınavı'na Bitlis'te binlerce kişi katıldı. Yağışlı havaya rağmen sınava girecek adaylar, erken saatlerden itibaren okulların önünde beklemeye başladı. İl genelinde 5 binin üzerinde katılımcı, 30 merkezde sınava girdi. Peygamber Sevdalıları Platformu Bitlis Koordinatörlüğü yetkililerinden Emrullah Uysal, olumsuz hava şartlarına rağmen sınava yoğun katılımın gerçekleşmesinin kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini belirterek hem sınava katılanlara hem de sınavda görev alanlara teşekkür etti.

Batman

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl Türkiye'nin birçok merkezinde Hazreti Muhammed'in mesajının daha iyi anlaşılması için yapılan ve yüz binlerce kişinin katıldığı Umre Ödüllü Siyer Sınavı, bugün bir kez daha gerçekleştirildi. Batman merkezde yaklaşık 45 okulda sınava giren 18 binin üzerindeki genç, yaşlı, kadın ve erkekten oluşan yarışmacılar, umre ödüllü sınav için ter döktü. Sıvana giren çocukların velileri ise çocuklarını sınavın yapıldığı okulların bahçelerinde bekledi. Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörü Fevzi Aydın, merkez, ilçe, belde ve köylerde toplamda 135 noktada sınav yaptıklarını söyledi. Aydın, "Katılım gayet güzeldi, herhangi bir sorun çıkmadı." dedi.

Elazığ

Elâzığ’da yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı umre ödüllü Siyer Sınavı 19 merkezde gerçekleştirildi. Sınavla ilgili bilgi veren Yeni İhya Der Başkanı Mustafa Yılmaz, "Allah'a şükür geçen yıla göre sınava katılım 3 kat arttı. Bu bizi sevindirdi. Tabi bu sınav kaybedeni olmayan bir sınav. Her ne kadar ödüllü umre sınavı olarak gerçekleştirsek de asıl ödül Hz. Peygamber (sav)'in hayatını okuyup yaşamaktır." dedi.

Ağrı

Peygamber Sevdalıları Platformunca düzenlenen Siyer Sınavı'na Ağrı'da yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Geçen yıla oranla yoğun katılımın olduğu sınava giren yarışmacılar, sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okullarda hazır bulundu. Sınav için okula gelen yarışmacılar, okul girişinde platform yetkilileri tarafından okul bahçesine asılan "Siyer Sınavına Hoş Geldiniz Başarılar Dileriz" pankartı ile karşılandı. Sınava giren çocukların velileri yağışlı havadan dolayı çocuklarını sınavın yapıldığı okulun koridorlarında bekledi. Sınav hakkında bilgi veren İl Koordinatörü Arif Yılmaz, katılımın beklenenin üzerinde olduğunu belirtti.

Adıyaman

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl düzenlenen Siyer Sınavı Adıyaman’da da yapıldı. Engellemeler nedeniyle şehirlerinde sınava katılımın bu yıl düşük olduğunu belirten Peygamber Sevdalıları Platformu Adıyaman Koordinatörü yetkililerinden Necmeddin Ertürk, Bakanlık tarafından izin verilen sınavın Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından iptal edildiğini söyledi. Sınava son 3 gün kala izin alabildiklerini söyleyen Ertürk, “Kayıtlar esnasında okulları dolaştığımızda halkımızdan ciddi teveccüh gördük. Gerçekten çok güzel ön kayıtlar aldık. Ama okullara iptal yazıları gidince tekrar okulların hepsi bizi aradı, ‘Gelin kitaplarınızı alın, sınavınız iptal olmuş.’ dediler. Bu süreçte büyük sıkıntılar çektik. Biz 10 okulda sınav yapmayı planlarken şu anda sadece bir okulda sınavımızı gerçekleştiriyoruz.” dedi. Sınavı düzenlemelerindeki amaca da değinen Ertürk, “Bizim hedefimiz bozulan neslin ihyasıdır. Bu engellemeler olmasaydı, çok yüksek bir oranda katılım olmasını bekliyorduk.” ifadelerini kullandı.

Mersin

Peygamber Sevdalıları Platformunun Türkiye genelinde "O'nu Oku O'nu Yaşa' temasıyla düzenlediği Umre Ödüllü Siyer Sınavı, Mersin'de yoğun katılımla gerçekleşti. 5 ilçe ve 13 merkezde yaklaşık 4 bin kişinin katılımıyla düzenlenen sınava katılanlar, soruları cevaplandırarak, optiklere geçirdiler. Peygamber Sevdalıları Platformu Mersin Koordinatörlüğü yetkililerinden Bedir Karakayalı, Siyer Sınavı'yla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sınavın herhangi bir sıkıntı olmadan gerçekleştirildiğini belirten Karakayalı "Hazreti Peygamber'in hayatını kendi hayatlarına yansıtmaları temennisiyle katılan katılımcılara teşekkür ediyoruz." dedi.

İLKHA


































































































































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler