Türkiye genelinde ve denizlerde hava durumu

Türkiye genelinde ve denizlerde hava durumu

Meteorolojiden yapılan değerlendirmeye göre, iç ve batı kesimlerde hava sıcaklıkları 2 ila 4 derece artacakken, birçok bölgenin sağanak yağışlı olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı çevreleri ve Erzurum'un kuzeydoğu kesimleri ile gece saatlerinden sonra Trakya ile Çanakkale ve İstanbul çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın, genellikle batı ve kuzeybatı, Trakya'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Trakya ile Çanakkele ve İstanbul çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir hariç bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu zamanla kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı çevreleri ile Erzurum'un kuzeydoğu ilçelerinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Denizlerde hava nasıl olacak, fırtına bekleniyor mu?

Denizlerde fırtına beklenmiyor. Denizlerde hava durumu ise şöyle:

Karadeniz

Hava durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatı, akşam saatlerinden itibaren güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, akşam doğusunda 2,0m, Görüş; İyi, yağış anında orta.

Marmara

Hava durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: güney ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), kuvvetinde Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi.

Ege

Hava durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de güney ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) zamanla 3 ila 5, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatı zamanla güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

Akdeniz

Hava durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatı, zamanla batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), kuvvetinde Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

Van Gölü

Hava durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: Batı ve kuzeybatı, zamanla güneybatında 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.