Türkiye ile prensiplerde mutabıkız

Türkiye ile prensiplerde mutabıkız

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Türkiye'nin sınır güvenliği için aldığı önlemleri desteklediklerini ve IŞİD'e karşı yapılacak operasyonlara katılmasını istediklerini açıkladı.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ın Ankara temaslarında Irak ve Suriye'deki gelişmeler öne çıktı.

İlk olarak Türk mevkidaşı Fikri Işık ile bir araya gelen Carter, Türkiye'nin Suriye ve Irak'taki gelişmelerle ilgilenmesinin anlaşılır olduğunu ve sınır güvenliği için aldığı önlemleri desteklediklerini belirterek, "Türkiye'nin IŞİD'e karşı icra edilecek operasyonlara katılmasını istiyoruz. Türkiye ile bazen görüş ayrılıklarımız olsa da prensiplerde daima mutabıkız." diye konuştu.

IŞİD'in özel önem verdiği Dabık'ın Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerince kurtarılmasını tebrik eden Carter, bütün dünyanın bunun için müteşekkir olduğunu söyledi.

Carter, Milli Savunma Bakanı Işık'ın ardından Başbakan Binali Yıldırım’la da bir araya geldi. Carter, Çankaya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık bir saat süren görüşme sonrasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. Yaklaşık 30 dakika süren görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’la birlikte 15 Temmuz darbe girişiminde hasar gören TBMM’yi, ziyaret eden Carter, “Türkiye’nin güçlü bir müttefiki olmaya devam edeceğiz” diyerek, “15 Temmuz’daki korkunç olaya karşı çıkan kahraman Türk halkının mücadelesini tüm dünya görmüştür. Amerika, Türkiye’nin demokrasi yolundaki adımlarının en yakın takipçisidir.” dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.