Türkiye Irak’taki askerini çekecek

Türkiye Irak’taki askerini çekecek

Dışişleri Bakanlığı, Irak’a gönderilen asker konusunda Irak hükümetiyle bir iletişim yaşandığını belirterek koruma kuvvetlerinin Musul vilayetinden intikali için başlayan sürecin devam ettirileceğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı, Irak’a gönderilen asker konusunda yaşanan tartışmalarla ilgili açıklama yaparak askerlerin intikal işlemlerinin devam ettirileceğini belirtti.

Türkiye’nin IŞİD konusunda Irak’la işbirliğini sürdürmeye hazır olduğu ifade edilen açıklamada, “Türkiye Irak'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan desteğini teyid etmekte ve kuzey Irak'ta DAEŞ'e karşı mücadele eden Irak kuvvetleri için yürütülen eğitim faaliyetlerini desteklemek için yakın zamanda bölgeye intikal eden koruma güçleri konusunda Irak Hükümeti ile bir iletişimsizlik yaşandığını teslim etmektedir.

Türkiye, Irak tarafının hassasiyetini dikkate alarak ve DAEŞ'la mücadelenin gerektirdikleriyle uyumlu olacak şekilde, mevcut iletişim kopukluğunun kaynağını teşkil eden koruma kuvvetlerinin Musul vilayetinden intikali için başlayan süreci devam ettirecektir.” denildi.

Açıklamada son olarak Türkiye’nin IŞİD’e karşı mücadelede koalisyon güçleriyle işbirliği yapmaya devam edeceği kaydedildi.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.