"Türkiye karışmasın"a cevap Davutoğlu'ndan geldi

"Türkiye karışmasın"a cevap Davutoğlu'ndan geldi

“Türkiye içişlerimize karışmasın” açıklamasına cevap Ahmet Davutoğlundan geldi

Mısır’daki darbe yönetiminin, “Türkiye içişlerimize karışmasın” açıklamasına cevap Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’dan geldi.

Azerbaycan'da bulunan Davutoğlu, "Mısır’da yaşananlar karşısında duyduğumuz kaygıları ifade etmek Mısırın içişlerine karışmak değildir" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Azerbaycanlı mevkidaşı Elmar Memmedyarov’un resmi daveti üzerine Azerbaycan'a gitti. Davutoğlu Bakü'de önce Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in kabul ettiği Davutoğlu daha sonra da Azerbaycanlı mevkidaşı ile görüştü ve basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu basın toplantısında Mısır'dakş darbe yönetiminin, “Türkiye içişlerimize karışmasın” açıklamasına cevap verdi

Davutoğlu, “Mısır halkının seçtiği parlamento kapatıldı, Cumhurbaşkanının görevine son verildi. Bunlardan duyduğumuz kaygıyı ifade etmemiz iç işlerine karışmak değildir. Eğer biz bu tutumumuzu darbe olarak nitelendiriyorlarsa darbeye alkış tutan ülkeler de Mısır'ın içişlerine karışmıştır" dedi.

“Mısır bizim için çok önemli, dost bir ülkedir” diyen Davutoğlu, Mısır’daki olumlu gelişmeler geçmişte olduğu gibi bölgeyi istikrara taşır, ancak olumsuz gelişmeler de tüm bölgeye yayılır” diye konuştu.

Davutoğlu, Mısır konusunda Türkiye’nin bundan sonraki atacağı adımlar hakkında da bilgi verdi:
"25 Ocak Tahrir devrimindeki tutumumuzu bundan sonra da büyük açık yüreklilikle sürdüreceğiz."

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler