Türkiye kendi göbeğini kesecek güçtedir

Türkiye kendi göbeğini kesecek güçtedir

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ülke sınırlarına eğer bir kalkışma ve yuvalanma varsa Türkiye'nin güçlü, büyük ve kendi göbeğini kesecek güçte olduğunu söyledi.

Her ülkenin kendi sınırları içinde barış ve huzur içerisinde yaşamasından yana olduklarını kaydeden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Ama o ülkeden bizim ülkemizin sınırlarına eğer bir kalkışma ve terör yuvalanması varsa Türkiye güçlüdür, büyüktür ve kendi göbeğini kesecek güçtedir." dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Mardin'de bir otelde yapılan AK Parti Artuklu İlçe Teşkilatı 2. Olağan Kongresi'ne katıldı.

Burada konuşan Bakan Tüfenkci'nin gündeminde HDP, PKK, PYD ve Afrin operasyonu vardı.

"Bırakın Türkiye partisi olmasını, bölge partisi bile olamadığını gördüler"

Bir proje üzerine HDP'nin Türkiye partisi iddiasıyla seçimlere girerek meclise girdiğini hatırlatan Tüfenkci, "Meclise girer girmez bölge halkının sorunlarına çözüm bulacaklarına 'Biz sırtımızı PKK'ya ve PYD'ye dayıyoruz.' dediler. Bu projeyi ortaya koyanlar şunu gördüler ki; HDP'nin bırakın Türkiye partisi olmasını, bölge partisi bile olamadığını gördüler. Çünkü bölgenin hiçbir sorununa siyaseten çözüm üretemediler. Türkiye'yi ve bölgeyi getirdikleri nokta her bir sokağı, her bir ilçemizi çukur siyasetine esir ettiler." diye konuştu. 

Sokakları da dağları da onlara dar ettiklerii, etmeye devam edeceklerini kaydeden Tüfenkci, bunu hem yurt içinde hem de yurt dışında yapamaya devam edeceklerini belirtti. Tüfenkci, "Bunlar ister Kandil'de yuvalansınlar, ister Afrin'de veya ister Cudi'de yuvalansınlar, biz onların inlerine girdik, gireceğiz, takip edeceğiz. Emellerine son verinceye kadar devam edeceğiz. Biz bu ülkede terör istemiyoruz, biz bu ülkede barış istiyoruz, birlik ve beraberlik istiyoruz." dedi.

Savaş yanlısı olmadıklarını dile getiren Tüfenkci, hiçbir ülkenin toprak bütünlüğünde gözlerinin olmadığını söyleyerek, sözlerine şöyle devam etti: "Her ülke kendi sınırları içinde barış ve huzur içerisinde yaşamalı diyoruz. Ama o ülkeden bizim ülkemizin sınırlarına eğer bir tazyik varsa, bir kalkışma varsa, bir terör yuvalanması varsa Allah'a hamdolsun Türkiye güçlüdür, büyüktür ve kendi göbeğini kesecek güçtedir."

Kongrede; TBMM İdare Amiri Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, İl Başkanı Nihat Eri ve MKYK Üyesi Zeynep Alkış da birer konuşma yaptılar.

Tek liste gidilen kongrede Artuklu İlçe Başkanlığına Murat Bayar seçildi.

İLKHA

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.