Türkiye, Libya'daki Ulusal Birlik Hükümeti'ne zırhlı araç gönderdi

Türkiye, Libya'daki Ulusal Birlik Hükümeti'ne zırhlı araç gönderdi

Libya Onuru Operasyon Odası Medya Merkezi Müdürü Tuğgeneral Halid Mahcub, "Türkiye, Libya'daki Ulusal Birlik Hükümeti'ne 40 zırhlı araç gönderdi." dedi.

Türkiye, Libya’nın batısı ile başkent Trablus çevresini elinde tutan Ulusal Birlik Hükümeti’ne, General Halife Hafter’e bağlı birliklere karşı kullanılmak üzere zırhlı araç gönderdi.

BMC'nin ürettiği ve bir ro-ro gemisine yüklenen mayınlara dayanıklı 40 Kirpi, Libya'nın Trablus Limanı'na indi.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti’nin Facebook hesabından yapılan açıklamada, “Trablus’un savunması için birliklerimizi, zırhlı araçlar, mühimmat ve kaliteli silahlarla güçlendirip cesaretlendiriyoruz.” denildi.

Libya Onuru Operasyon Odası Medya Merkezi Müdürü Tuğgeneral Halid Mahcub da "Türkiye Libya'daki Ulusal Birlik Hükümeti'ne 40 zırhlı araç ve bazı hafif silahlar gönderdi." dedi. Araçlarla beraber sayıları açıklanmayan bazı teknisyenlerin de başkent Trablus'a geldiği aktarıldı.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti sözcüsü, Trablus’a karşı girişilecek bir saldırıyı durdurmak amacıyla, askeri ve sivil yardımların da içinde bulunduğu konularda "Müttefik Türkiye" ile görüşmeler yürütüldüğünü açıklamıştı.

Başta ABD, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan tarafından desteklenen General Hafter’e bağlı birlikler, nisan başında Trablus’a karşı saldırıya geçmiş, BM verilerine göre bu saldırı yüzünden 75 bin kişi evini terk etmek zorunda kalmıştı.

Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri, General Hafter’e 2014 yılından beri uçak ve helikopter de dâhil her türlü silah ve mühimmat yardımında bulunuyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.