Türkiye Maarif Vakfı 6. Ülke Direktörleri İstişare Toplantısı başladı

Türkiye Maarif Vakfı 6. Ülke Direktörleri İstişare Toplantısı başladı

​Türkiye Maarif Vakfı Genel Merkezinde 5 gün boyunca devam edecek olan “6. Ülke Direktörleri İstişare Toplantısı” başladı.

Türkiye Maarif Vakfı Genel Merkezinde Dünyanın dört bir yanından gelen Ülke Direktörleri gerçekleştirilen İstişare Toplantılarının 6’ncısı bugün itibariyle Vakıf Genel Merkezinde başladı.

Türkiye Maarif Vakfının vizyon ve misyonunu anlatan yeni tanıtım filmi gösteriminin yapıldığı toplantı, TİKA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birol Çetin, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Vakıf Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Her üç ayda bir istişare toplantıları düzenlendiğini hatırlatan Vakıf Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, “Kültürel diplomasi misyonumuzu icra ederken bizim örneklerimiz ve rehberlerimiz 'Anadolu İrfan geleneğinin' öncüleri olan Hoca Ahmet Yesevi, Mevlâna Celaleddin-i Rûmî, Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli, Hacı Bayram-ı Veli ve diğer gönül dostlarıdır. Vakfımızın ambleminde de temsil edilen Anadolu Kilimi motifi bizim için esasen bu sevgiye ve dayanışmaya dayalı kuşatıcı medeniyet anlayışımızın sembolleşmiş şeklini ifade etmektedir. Dünyanın farklı bölgelerinde görev yapan vakıf mensuplarımızın attığı her adımda, üstlendiği her görevde bu sevgi medeniyetimizin temsilcisi olarak hareket etme sorumluluğu vardır.  Maarif Ereni olmak bir ciddi iddiadır ve 'İnsan olana dava gerektir' anlayışıyla hareket etmeliyiz. Geleneğimize dayalı uhuvvet yani 'sevgi, saygı ve fedakârlık' bizim temel düsturumuz olmalıdır. Bu anlamda, Türkiye Maarif Vakfı bin yıldır Anadolu’da farklı kültürleri bir arada yaşatan tecrübemizi, birikimimizi, inancımızı, irfanımızı ve bilgeliğimizi tüm dünyaya taşıyarak Türkiye’nin itibarı ve dünyanın iyiliği için çalışmaktadır.” dedi.

Maarif Vakfı’nın misyonu ve faaliyetleri esasen Birleşmiş Milletler'in kuruluş tüzüğünde ifade edilen tüm dünyada kalıcı barışını korumak ve 2030 vizyon belgesinde deklare edilen “Sürdürülebilir Kalkınma İçin Kaliteli Eğitim” hedefleriyle de son derece uyumlu olduğuna dikkat çeken Akgün, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Okul çağına gelen her çocuğun kaliteli ve nitelikli eğitim fırsatına kavuşması ancak bu imkânların oluşturulmasına bağlıdır. Türkiye Maarif Vakfı olarak okul açtığımız pek çok ülkede eğitim kadromuz ve temin ettiğimiz ders araç ve gereçleriyle kaliteli ve nitelikli eğitim hizmeti sunmakta, iyi insanlar yetiştirerek milletimiz ve diğer milletler arasındaki dostluk bağlarını güçlendirerek dünya barışına da hizmet etmekteyiz. Dünyanın bu sese ve nefese ihtiyacı olduğunun bilincindeyiz. DEAŞ, FETÖ ve PKK gibi ülkemizin ve insanlığın başına bela olan, ruhları karartan ve gelecek nesilleri zehirleyen terör örgütlerine karşı en iyi mücadele, eğitim yoluyla toplumlarımızdaki iyi insanların sayısını artırmaktır.”

Ardından TİKA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birol Çetin, TİKA olarak 26 senedir faaliyet yürüttüklerini belirterek, şu anda 59 ülkede 61 tane ofisleri olduğunu söyledi. TİKA olarak yıllık ortalama 2 bine yakın proje gerçekleştirdiklerini ifade eden Çetin şöyle konuştu:

“Bu projelerin büyük bir kısmı eğitim. Bunun yanında temel alt yapı ile sağlık projelerimiz var. Ama eğitim çok önemli, TİKA olarak geri kalmış ülkelerde yaptığımız modern okullarımız var. Öncesinde gerçekten çok kötü şartları olan okullarda her gün hasta olan öğrenciler gördük. Kapatılması gereken ve çok kötü koşulları olan okullar gördük. Biz TİKA olarak elimizden geldiğince bu okulların alt yapısına destek veriyoruz. Sahada ofisimizin olduğu ülkelerde Türkiye Maarif Vakfına her konuda destek vermeye hazırız. Birçok ülkede Maarif Vakfı faaliyetlerini destekliyoruz. Bizim de önemsediğimiz eğitim alanında çok iyi çalışmalar yürütülüyor.”

Açılış konuşmalarının ardından, Eğitim Ajansı Müzakeresi ve günün ikinci yarısında TÜRKSAT Bölgesel Altyapı sunumu gerçekleştirildi. 6. Ülke Direktörleri İstişare Toplantısı çeşitli etkinliklerle 5 gün boyunca faal olarak devam edecek.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.