Türkiye Maarif Vakfında mezuniyet heyecanı

Türkiye Maarif Vakfında mezuniyet heyecanı

​Türkiye Maarif Vakfı bünyesinde dünyanın dört bir yanında bulunan okullarda eğitim gören öğrencilerin mezuniyet heyecanı devam ediyor.

TBMM tarafından çıkarılan özel bir kanunla 17 Haziran 2016’da kurularak kâr amacı gütmeyen bir eğitim vakfı olarak hizmet veren Türkiye Maarif Vakfı’nın, bünyesindeki okullarda 2018-2019 eğitim-öğretim yılı mezuniyet heyecanı yaşanıyor.

Dünyada 33 ülkede anaokulundan üniversiteye kadar bütün eğitim kademelerinde eğitim faaliyeti yürüten Türkiye Maarif Vakfı, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında lise seviyesinde okullarının bulunduğu Moritanya’da 43 öğrenci, Sudan’da 133 öğrenci, Afganistan’da 147 öğrenci, Fildişi Sahili’nde 13 öğrenci, Somali’de 155 öğrenci, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde 42 öğrenci, Çad’da 44 öğrenci, Ekvator Ginesi’nde 6 öğrenci, Gabon’da 22 öğrenci, Gine’de 35 öğrenci, Nijer’de 134 öğrenci, Arnavutluk’ta 56 öğrenci, Mali’de 218 öğrenci, Makedonya’da 24 öğrenci, Kamerun’da 45 öğrenci ve Pakistan’da 769 öğrenci olmak üzere toplam 16 ülkede 1886 öğrenci başarıyla mezun oldu.

Mezun olan öğrencilerin hedefi ise, yükseköğrenimlerine Türkiye’deki üniversitelerde devam etmek.

Türkiye Maarif Vakfı Türkiye’deki uluslararası öğrenci sayısının artması için birçok faaliyet gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Türkiye’de 42 üniversiteyle işbirliği protokolü imzalanarak öğrenci kabulü, eğitmenlerin eğitimi ve Türkçe kürsülerinin açılması gibi pek çok alanda işbirliğini sağlanmış durumda. Ayrıca üniversitelerin yurtdışındaki yabancı öğrenci kabul sınavları da Türkiye Maarif Vakfı okullarında yapılıyor. 14 üniversitenin uluslararası öğrenci kabulü amacıyla uyguladığı (YÖS) Yabancı Öğrenci Sınavları’na ülkelerde ev sahipliği yapıldı.

2018-2019 eğitim-öğretim yılında 5 ülkede 37 üniversitenin katılımıyla uluslararası eğitim fuarları düzenlendi. Bu fuarlara 11 binin üzerinde öğrenci katılarak Türkiye’deki eğitim fırsatları hakkında üniversitelerden bilgi aldı.

Türkiye Maarif Vakfı Okulları’ndan mezun olarak Türkiye’ye gelen öğrencilere yönelik olarak eğitim danışmanlığı hizmeti de veriliyor. Öğrenciler havalimanından alınarak tüm kayıt kabul süreçlerinde kendilerinde rehberlik yapılıyor. Bunun yanı sıra eğitim hayatları boyunca öğrencilere yönelik eğitim kampları ve kültür gezileri gibi programlar hayata geçiriliyor.

Maarif Öğrencileri’nden matematik dalında dünya birinciliği

Maarif Okulları’nda eğitim gören öğrenciler katıldıkları uluslararası yarışmalarda çok sayıda başarı elde ederek ödüller aldılar. Elde edilen ödüllerden bazıları şöyle;

- Pakistan’ın Lahor Bölgesi’nde bulunan Pak-Türk Maarif International Schools&Colleges Asifa İrfan Kız Kampüsü’nde eğitim gören A Level 1 sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Maheen Masoud, dünya genelinde tüm Cambridge eğitim sitemi uygulanan okullar arasında Haziran ayında gerçekleştirilen “O Level Board” sınavında tam puan alarak Matematik dalında dünya birincisi seçildi. Masoud, ayrıca Fizik dalında Pakistan’ın 90 milyon nüfusu bulunan Pencap Eyaleti’nde de birinci oldu. Masoud’da dünya birinciliği belgesi Lahor Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Javed Akram, tarafından verildi. Türkçe çok iyi bilen Masoud, Türkiye’yi çok sevdiği için üniversite eğitimini Türkiye’de okumak istediğini ifade ederek Türkiye’deki üniversiteleri araştırdığını belirtti.

-Tunus’ta düzenlenen First Lego League Challenge Ulusal Turnuvası’nda Tunus Uluslararası Maarif Okulu Core Values dalında birincilik ödülünü kazandı. Jubilee Enstitüsü Eğitimde Mükemmellik Merkezi (Jubilee Institute’s Centre for Excellence in Education) ve Arap Robotik Derneği (Arab Robotics Al Association) tarafından Ürdün’de düzenlenen First Lego League Arabia 2019 robot turnuvasında Tunus’u ilk kez temsil eden Maarif Robotik Ekibi İlk Lego Ligi Arabistan Takımı, 73 takım arasında jüri özel ödülünü kazandı.

-Cibuti Milli Eğitim Bakanlığı, Cibuti Uluslararası Maarif Okulu’nu 2018-2019 eğitim-öğretim yılının en iyi okulu seçti. Cibuti Eğitim Bakanlığı, Maarif Okulu’na başarı sertifikasını takdim etmek için başkent Cibuti’de tören düzenledi. Cibuti Uluslararası Maarif Okulu yetkilileri ve Türkiye’nin Cibuti Büyükelçisi Salim Levent Şahinkaya, başarı sertifikasını Cibuti Eğitim Bakanı Mustafa Muhammed Mahmud’un elinden aldı.

-Irak'ın Erbil kentindeki Salahaddin Üniversitesi Mekanik ve Mekatronik Mühendisliği Bölümü’nün düzenlediği robotik yarışmasında, üniversite öğrencilerinin yanı sıra Erbil Uluslararası Maarif Okulları İlköğretim öğrencileri de robot projelerini sergiledi. Uluslararası Maarif Okulu, arama kurtarma faaliyetlerinde tehlikeli bölgelerde cisimleri bulmak için kullanılan uzaktan kumandalı “Mert Robot” projesiyle yarışmada jüri özel ödülüne layık görüldü.

-Türkiye Maarif Vakfı Sudan Hartum İlköğretim Okulu öğrencileri, liselere giriş sınavlarında 2 birincilik kazandı. Maarif Hartum İlköğretim Okulu son sınıfı öğrencileri Muzan Eşref Avad ile Hanan Abdurrahim Rıdvan, liselere giriş sınavında 280 puan üzerinde 279 puan alarak birincilik elde ederken, Lima Nidal Mervan el-Başuri de 278 puan alarak ikincilik elde etti.

-Pakistan’daki Türkiye Maarif Vakfı Pak-Türk Maarif Okulları öğrencileri, ülkeyi ABD’de düzenlenen INTEL Uluslararası Bilim ve Teknoloji Fuarı Yarışması’nda (INTEL ISEF) temsil ederek dereceye girdi. Dünyanın en büyük liselerarası bilim ve teknoloji yarışması olan INTEL ISEF’te Pakistan’ı temsil eden altı öğrencinin üçünü çıkaran Pak-Türk Maarif Okulları, yarışmanın bin öğrencinin katıldığı Pakistan ayağına ise 250 öğrenci ve projeyle katıldı.

-Kosova Uluslararası Maarif Okulları öğrencileri, Kosova’daki Matematik yarışmasında dereceye girdi. ATOMI Enstitüsü sorumluğunda Kosova genelinde düzenlenen Kanguru Matematik Olimpiyatları Yarışması’nda, Maarif Okulları’nın ülke genelinde 8. sınıflarda iki derece elde etti.

Türkiye Maarif Vakfı

Vakf, kültür ve medeniyet etkileşimini “ortak iyi”ye ulaştıracak bir yol olarak gören, Türkiye’nin uluslararası eğitimde dünyaya açılan kapısıdır.

6721 sayılı kanun ile kurulan Türkiye Maarif Vakfı, yurt dışında Türkiye Cumhuriyeti adına Milli Eğitim Bakanlığı’nın yanı sıra doğrudan eğitim kurumu açma yetkisine sahip tek kuruluştur.

Kâr amacı gütmeyen ve kamu yararına çalışan Türkiye Maarif Vakfı, her ülkede okul öncesinden yükseköğretime, eğitimin her aşamasında etkin faaliyet yürütmektedir.

55 ülkede temsilcisi bulunan Türkiye Maarif Vakfı, 99 ülkede eğitim faaliyetleri için resmi temas sağlamıştır. 33 ülkede anaokulundan üniversiteye kadar farklı kademelerde 272 okulda eğitim öğretim faaliyetleri sürdürmektedir. Maarif Okulları’nda 30 bini aşkın öğrenci eğitim ve öğretim görmektedir. 43 ülke ile eğitim alanında protokoller imzalanmış olup süreçleri devam etmektedir. Ayrıca Türkiye Maarif Vakfı’na bağlı 36 adet yurt bulunmaktadır.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.