Türkiye, NATO'yu olağanüstü toplantıya çağırdı

Türkiye, NATO'yu olağanüstü toplantıya çağırdı

Dışişleri Bakanlığı, NATO'yu olağanüstü toplantıya çağırdıklarını bildirdi. NATO toplantısının 28 Temmuz Salı günü gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, NATO'nun olağanüstü toplantıya çağrıldığı bildirdi.

Açıklamada, Türkiye'nin ulusal güvenliğine yönelik saldırılar üzerine alınan tedbirler ve yapılan operasyonlar hakkında Müttefikleri bilgilendirmek ve istişarelerde bulunmak amacıyla, NATO Konseyi'nin önümüzdeki hafta içinde toplantıya çağrıldığı belirtildi.

Toplanma çağrısının, Kuzey Atlantik Antlaşması'nın 4. Maddesi çerçevesinde yapıldığı ifade edilen açıklamada, toplantının 28 Temmuz Salı günü gerçekleştirilmesinin planlandığı kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"20 Temmuz 2015 günü Suruç'ta meydana gelen ve 32 masum vatandaşımızın hayatını kaybettiği terör saldırısı başta olmak üzere, Diyarbakır'da, Şanlıurfa'da ve Kilis'te güvenlik ve emniyet güçlerimize yöneltilen saldırıların akabinde artan güvenlik tehditleri karşısında tüm gerekli tedbirler alınmakta ve bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından operasyonlar da icra edilmektedir.

Bu çerçevede, BM Güvenlik Konseyi'ne gerekli bildirimde bulunulmuş olup, üyesi olduğumuz diğer uluslararası kuruluşlar nezdinde de gerekli bilgilendirme ve girişimlerimiz sürdürülmektedir.  

Ulusal güvenliğimize yönelik bu son saldırılar ve tehditler üzerine terörizme karşı almakta olduğumuz tedbirler ve icra ettiğimiz operasyonlar hakkında Müttefiklerimizi bilgilendirmek ve istişarelerde bulunmak amacıyla, Kuzey Atlantik Antlaşması'nın 4. Maddesi çerçevesinde NATO Konseyi önümüzdeki hafta içinde tarafımızdan toplantıya çağrılmıştır.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in başkanlığında düzenlenecek bu toplantının 28 Temmuz Salı günü gerçekleştirilmesi planlanmaktadır."  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.