Türkiye'nin en büyük halı fuarı Gaziantep'te açılacak

Türkiye'nin en büyük halı fuarı Gaziantep'te açılacak

Alanında Türkiye'nin en büyük ihtisas fuarı olan "DOMOTEX Turkey Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı" Gaziantep'te açılacak.

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB), Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Gaziantep Halıcılar Odası (GHO) işbirliğinde Hannover Fairs Turkey Fuarcılık tarafından düzenlenen "DOMOTEX Turkey Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı" Gaziantep'te 12'nci kez ziyaretçilerini ağırlayacak.  

27-30 Nisan 2019 tarihleri arasında düzenlenecek fuara, 39'u 14 ülkeden olmak üzere toplam 203 firma yer alacak.

27 Nisan Cumartesi günü Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde (OFM) kapılarını açacak fuar hakkında açıklamalarda bulunan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, Türkiye'nin en büyük halı fuarının Gaziantep'te düzenleneceğini söyledi.

Halı üretiminin merkezi olan Gaziantep'te gerçekleştirilecek halı fuarının çok önemli bir organizasyon olduğunu belirten Yıldırım, Gaziantep'in halıda dünya trendini belirleyen bir noktada yer aldığını, her geçen gün daha da güçlendiğini belirtti.

"Gaziantep halının üretim üssü ve sektörün dünya lideri"

Gaziantep'in halının üretim üssü ve sektörün de dünya lideri olduğunu anımsatan Yıldırım, "Günde yaklaşık bir milyon metrekare, yılda ise 300 milyon metrekarenin üzerinde parça halı üretiyoruz.  Gaziantep, Türkiye makine halısı ihracatının yüzde 68'ini, dünya makine halısı ihracatının ise yüzde 32'ini gerçekleştiren sektör. Halı üretim ve ihracatında adeta bir dünya devi olan Gaziantep'i güçlü bir fuar şirketi ile buluşturarak hem Gaziantep hem de sektör için önemli bir başarıya imza atıyoruz." dedi. 

"Fuar kent ekonomisine canlılık katacak"

Türkiye'nin en büyük halı fuarının Gaziantep'te düzenlenmesinin çok önemli olduğunu ve fuarın bir yandan kent ekonomisine de canlılık kattığını dile getiren Yıldırım, "Dünyaya halı dokuyan şehirde halı fuarı yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Fuar yalnızca halı sektörüne değil, diğer sektörlere de büyük katkı sağlıyor. Fuar, yeni iş bağlantıları ve ihracatın arttırılması için çok önemli. Halıda ileri teknolojiyi yakalayan halıcılarımız yatırımlarına devam ediyorlar. Halıcılarımızın yaptığı yatırımlar başarıyı da beraberinde getiriyor." şeklinde konuştu.         

"Kendi rekorumuzu kırmayı hedefliyoruz"

Geçtiğimiz yıl düzenlenen fuarda 11 bin 951 ziyaretçinin ağırlandığını ve bu rakamın rekor olduğunun altını çizen Yıldırım, son olarak şunları kaydetti:

"Bu yılki fuarımızda 39'u 14 ülkeden olmak üzere toplam 203 firma yer alacak ve dünyanın her yerinden ziyaretçi ağırlayacağımız bu önemli organizasyonla geçtiğimiz yıl elde ettiğimiz ziyaretçi rekorumuzu aşmayı hedefliyoruz. Umuyorum ki tüm katılımcı firmalarımız açısından oldukça verimli ve bereketli bir 4 gün geçireceğiz."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.