Türkiye reformlar sayesinde büyük şoklara karşı durdu

Türkiye reformlar sayesinde büyük şoklara karşı durdu

​Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin reformlar sayesinde büyük şoklara karşı büyük bir dayanıklılık gösterdiğini ve reformların hızlanarak devam etmesi gerektiğini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep Sanayi Odası'nı (GSO) ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ağırlıklı olarak ekonomi ve sanayi üretiminde yaşanan gelişmelerini değerlendirdi. Ziyarette, reformların önemine işaret eden Şimşek, Türkiye'nin reformlar sayesinde büyük şoklara karşı büyük bir dayanıklılık gösterdiğini ve reformların hızlanarak devam etmesi gerektiğini söyledi.

Gaziantep’in başarısının temelinde ortak akıl kültürünün yerleşmesinin en önemli faktör olduğunun altını çizen Şimşek, "Gaziantep’te sizler gibi nitelikli, ekip ruhuyla çalışan, uyumlu, dinamik, dışa açık insanlar var. Bu çok önemli ve dolayısıyla Gaziantep bu manada hakikaten çok şanslı. Çünkü ekipler güçlü olursa verimlilik de o kadar yüksek oluyor. Son dönemlerde ülkemiz epey sıkıntılar yaşadı ve Gaziantep bu sıkıntıların neredeyse merkezindeydi. Suriye devlet olma özelliğini kaybetti ve bunun yansımalarına rağmen bu şehir ortak akıl, vizyon, birikim ve tecrübesiyle sıkıntıları aşabildi. Onun için, bizim sanayide dönüşüm başta olmak üzere her konuda birlikte çalışmamız çok önemlidir." dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de Gaziantep ve Türkiye için çalışan herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Bakan Gül, "Elbette bizim de amacımız hem şehrimizi hem de ülkemizi büyütmek, daha öngörülebilir, hem hukuki hem ekonomik anlamda önümüzü daha net görebileceğimiz bir Türkiye’yi oluşturmaktır. Bu aslında hepimizin ortak gayesidir. Bu gayeyi gerçekleştirmekte istikrarlı bir ortamla mümkündür." dedi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başbakam Yardımcısı Şimşek’e ve Bakan Gül’e teşekkür etti.

Konukoğlu, Türkiye ve Gaziantep sanayisinin gelişmesi için koşullar ne olursa olsun çalışmaya devam ettiklerine vurgu yaptı.

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi de Sanayi Odası’nın geçmişten bugüne Gaziantep’in hem kültürel hem de ekonomik açıdan büyümesinde önemli bir rol üstlendiğinin altını çizdi. 

İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.