Türkiye senelerce kendi kaynaklarını kullanmaktan alıkonuldu

Türkiye senelerce kendi kaynaklarını kullanmaktan alıkonuldu

Türkiye'nin senelerce kendi kaynaklarını kullanmaktan alıkonulduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunu kimi zaman düşmanlarımız yaptı, kimi zaman da içimizdeki gafiller ve hainler yaptı." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında, Çorum Abide Meydanında düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

Çorum'un "altın işleme ve işçiliği" konusunda kendisinden söz ettiren bir şehir olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, altın ticaretinde Çorum'u çok farklı noktalara taşıyacaklarını dile getirdi.

Konuşmasında Türkiye'nin senelerce kendi kaynaklarını kullanmaktan alıkonulduğunu aktaran Erdoğan, "Bunu kimi zaman düşmanlarımız yaptı, kimi zaman da içimizdeki gafiller ve hainler yaptı. 1930'larda Nuri Demirağ, Vecihi Hürkuş gibi vizyon-misyon sahibi insanların çabaları engellendi." dedi.

Konuşmasında ayrıca Çorum'un kenevir ekimi yapılacak 20 pilot ilden biri olduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu an Tarım ve Orman Bakanlığının gereken etütleri yaptığını, ilaç sanayinden tekstile, otomotivden izolasyona, kozmetiğe kadar yüzlerce farklı alanda kullanım imkânı olan bu bitkiden Türkiye'nin nasıl daha fazla istifade edebileceğinin araştırıldığını duyurdu.

"Altın ticaretinde Çorum'u çok farklı bir noktaya taşıyacağız"

Çorum'un "altın işleme ve işçiliği" konusunda kendisinden söz ettiren bir şehir olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçtiğimiz aylarda, dünyanın önde gelen altın üreticilerinden Venezuela'ya yaptığımız ziyaretin ardından, Sayın Maduro'nun Yardımcısı ülkemize geldi ve burada incelemelerde bulundu. Başkan Yardımcısı bana Çorum sanayisinden, siz Çorumlu kardeşlerimin başarılarından sitayişle bahsetti. İnşallah altın ticaretinde de Çorum'u çok farklı bir noktaya taşıyacağız." değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye senelerce kendi kaynaklarını kullanmaktan alıkonuldu"

Türkiye'nin senelerce kendi kaynaklarını kullanmaktan, kendi potansiyelini harekete geçirmekten alıkonulduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunu kimi zaman düşmanlarımız yaptı, kimi zaman da içimizdeki gafiller ve hainler yaptı. 1930'larda Nuri Demirağ, Vecihi Hürkuş gibi vizyon-misyon sahibi insanların çabaları engellendi. Türkiye'nin ilk silah fabrikatörü Nuri Killigil, şüpheli bir yangında şehit oldu. Bugün sokaklarımızda otomobilleri olan birçok ülke daha tornavida bile imal edemezken, Türkiye'nin kendi imkânlarıyla ürettiği, ilk yerli ve millî otomobili Devrim çürümeye terk edildi. CHP'nin başını çektiği bir avuç komprador, ülkemizi üretimde yabancı şirketlere, ekonomide IMF'ye, savunma sanayinde de batılı devletlere, kredi ve finansman ihtiyaçlarında tefecilere muhtaç etti. Milletimizi karaborsacılık ve stokçuluk illetiyle ilk tanıştıran, Millî Şefin CHP'sidir. IMF ile ilk anlaşmayı imzalayan da yine CHP'dir. Daha emekleme aşamasında Türkiye'nin sanayi hamlelerini baltalayan da yine CHP'dir."

"Çorum kenevir ekimi yapılacak 20 pilot ilden biri"

Çorum'un kenevir ekimi yapılacak 20 pilot ilden biri olduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu an Tarım ve Orman Bakanlığının gereken etütleri yaptığını, ilaç sanayinden tekstile, otomotivden izolasyona, kozmetiğe kadar yüzlerce farklı alanda kullanım imkânı olan bu bitkiden Türkiye'nin nasıl daha fazla istifade edebileceğinin araştırıldığını duyurdu.

Kenevir tarımını ve üretimini artırırken sanayisinin de kurulmasına da öncelik verecekleri bilgisini paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu alanda Çorum'un birikim, tecrübe ve kapasitesinden istifade edeceklerini, Çorumlu çiftçi ve sanayicilerle el ele vererek kenevir sanayinde Çorum'u ana merkezlerden biri yapacaklarını kaydetti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler