Türkiye, serbest piyasa ekonomisi ilkeleri çerçevesinde gelişecek ve büyüyecektir

Türkiye, serbest piyasa ekonomisi ilkeleri çerçevesinde gelişecek ve büyüyecektir

TOBB 75. Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, serbest piyasa ekonomisi ilkeleri çerçevesinde gelişecek ve büyüyecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB 75. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Türkiye, serbest piyasa ekonomisi ilkeleri çerçevesinde gelişecek ve büyüyecektir. Tekelleşmeye, çalışanın, üreticinin ve tüketicinin sömürülmesine elbette rıza göstermeyeceğiz ama her adımımızı da serbest piyasa kuralları içinde atacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen TOBB 75. Genel Kurulu'na katılarak, bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, "Hükûmet ve iş dünyası olarak, milletimizle birlikte geçtiğimiz 17 yılda yazdığımız büyük başarısı hikâyesini devam ettirmek bizlerin elindedir" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkenin yeniden popülist siyasetçiler, hesapsız kitapsız hareket eden yöneticiler, kifayetsiz muhterisler elinde istikrarsızlık batağına saplanmasına göz yumamayız" diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Tek vaatleri ülkemizi eskiye döndürmek olanların ne milletimize ne de sizlere verebileceği hiçbir şey yoktur. Biz ülkemizi eskiye döndürmeyi değil, 2023 hedeflerine ulaştırmayı planlıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz milletimizin talep ve beklentileri karşısında ne kadar hürmetkâr ve esneksek, ona yönelen saldırılar karşısında da o derece kararlı ve keskin duruş sahibiyiz. Türkiye'nin önünde, ülkelerin ancak yüzyılda bir elde edebilecekleri siyasi, jeostratejik ve ekonomik fırsatlar bulunduğunu çok iyi biliyoruz. Şayet bunları doğru şekilde değerlendiremezsek hem ecdadımıza hem evlatlarımıza mahcup oluruz. Gece gündüz verdiğimiz mücadelenin asıl sebebi de işte budur." şeklinde konuştu.

"Felaket tellallarının heveslerini kursaklarında bırakmayı sürdüreceğiz"

"Türkiye, serbest piyasa ekonomisi ilkeleri çerçevesinde gelişecek ve büyüyecektir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tekelleşmeye, çalışanın, üreticinin ve tüketicinin sömürülmesine elbette rıza göstermeyeceğiz ama her adımımızı da serbest piyasa kuralları içinde atacağız. Türkiye'nin zenginliğinin, özel sektörün güçlenmesinden geçtiği konusunda en küçük bir şüpheye sahip değiliz. Bunun için yapısal reformlara odaklanacak ve felaket tellallarının heveslerini kursaklarında bırakmayı sürdüreceğiz."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.