Türkiye tarafına havan düştü

Türkiye tarafına havan düştü

Kobani'de IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalar devam ederken Türkiye tarafına havan topu düştü.

ŞANLIURFA - Suriye’nin Kobani kentinde son günlerde azalan çatışmalar yeniden şiddetleniyor. Peşmerge’nin Kobani’ye geçişi ile IŞİD saldırılarını geri püskürtmeye çalışan YPG, elindeki bölgeleri korumaya çalışıyor. Kobani’de çatışmalar giderek şiddetlenirken çatışmalardan seken bir havan topu Türkiye tarafında boş bir alana düştü.

 

Sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan çatışmalar giderek şiddetleniyor. Kentin birçok bölgesinde sokak çatışmaları yaşanırken IŞİD, kentin orta bölgesi ve özellikle Mürşitpınar Sınır Kapısını yoğun havan topuna tuttu. IŞİD tarafından atıldığı tahmin edilen bir havan topunun sınırın sıfır bölgesine düşmesi hareketliliğe neden oldu. Atılan havanın Türkiye tarafına düşüp düşmediği ise henüz bilinmiyor.

 

IŞİD, kentin güneyinden Peşmerge’nin bulunduğu batı bölgesine yoğun havan saldırısı düzenlerken Peşmerge de kentin batısında yer alan köylerde bulunan IŞİD mevzilerine karşılık veriyor. IŞİD güçleri, kentin batısındaki YPG’ye ait mevzilere üst üste havan topu atışı yaparak batıdan kente girmeye çalışıyor.Y

 

erel bir kaynaktan alınan bilgilere göre, IŞİD son günlerde saldırılarını yoğunlaştırdı. Bugün şiddetli saldırılar düzenleyen IŞİD’in dün havanın sisli olmasından yararlanarak kente asker, silah ve mühimmat takviyesi yaptığı tahmin ediliyor. Kentin üzerinde keşif uçuşları yapan koalisyon uçaklarının bugün kentin üzerinde uçmaması da dikkat çekti.

 

Önceleri kentin belli bölgesinde yaşanan çatışmaların son zamanlarda kentin her bölgesinde yaşanması dikkat çekiyor. Peşmerge’nin kente gelişinden sonra belki de en şiddetli çatışmaların yaşandığı söylenebilir.

 

Çatışmaların yaşandığı kentte öğle vaktinin girmesiyle ezanın okunduğu görüldü. IŞİD tarafından okunduğu tahmin edilen ezanı Türkiye tarafında çatışmaları takip eden basın mensupları da duydu.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler