Türkiye vatandaşlarına verilen süresiz oturum hakkı kaldırıldı

Türkiye vatandaşlarına verilen süresiz oturum hakkı kaldırıldı

İngiltere İçişleri Bakanlığı, Ankara Anlaşması çerçevesinde Türkiye vatandaşlarına verdiği süresiz oturum hakkını kaldırdı.

İngiltere İçişleri Bakanlığı, Ankara Anlaşması kapsamında İngiltere'de kendi işini kurmuş Türkiye vatandaşlarına yönelik muamelenin düzenlendiği “Türkiye Avrupa Topluluğu (AT) Birlik Anlaşması kapsamındaki iş başvuruları” başlıklı yönetmelikte değişikliğe giderek Türkiye vatandaşlarına verdiği süresiz oturum hakkını kaldırdı.

Bugünden itibaren İngiltere’de iş kuran Türkiye vatandaşları ile ailelerine başvurmaları halinde sadece 3’er yıllık oturum uzatması verileceğini kaydeden İngiltere İçişleri Bakanlığı, kendi işini kuran Türkiye vatandaşlarına süresiz oturum hakkı tanıyan yeni bir vize kategorisi oluşturulacağını da açıkladı.

Bakanlığın internet sitesindeki açıklamada şu ana kadar yapılmış olan süresiz oturum izni başvurularının ise etkilenmeyeceği belirtildi.

İçişleri Bakanlığı buna karşılık yeni oturum izni başvurusu koşullarının ayrıca belirleneceğini ve 16 Mart 2018 tarihinden sonra yapılan başvuruların buna göre işlem göreceğini açıkladı.

Türkiye 1959'da bu konu ile ilgili Avrupa Birliğinin o zamanki adı olan Avrupa Ekonomik Topluluğuna başvurmuş, 1963 yılında Türkiye vatandaşlarının topluluğa üye ülkelerde hizmet verebilmek için vize almalarını sağlayan Ankara Anlaşması imzalanmıştı.

İngiltere'de Türkiye vatandaşları bu anlaşma kapsamında 1 yıl oturum izni aldıktan sonra 3 yıl uzatma alıyor ve sonrasında süresiz oturum için başvurabiliyorlardı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.