Türkiye vatandaşlarının turizme 5,1 milyar dolar harcama yaptı

Türkiye vatandaşlarının turizme 5,1 milyar dolar harcama yaptı

TÜİK, Geçen yıl (2017) 8 milyon 887 bin Türkiye vatandaşının yurtdışına çıkarak, yabancı ülkelerde toplam da 5 milyar 137 milyon dolar turizm harcaması yaptığını açıkladı.

TÜİK verilerine göre 2017 yılında yurtdışına çıkarak, turizm harcaması yapan Türkiye vatandaşlarının sayısı 8 milyon 887 bin kişiyi buldu. Yabancı ülkelere toplam da 5 milyar 137 milyon dolar para bırakan Türkiye vatandaşlarının harcadığı turizm giderinin yüzde 79,7'sini kişisel yüzde 20,3'ünü ise paket tur harcamaları oluşturdu.

Türkiye vatandaşlarının yurtdışında yaptığı kişi başı ortalama turizm harcaması ise 578 dolar olarak gerçekleşti. Seyahatini kişisel olarak organize eden vatandaşların kişi başı ortalama gideri 508 dolar olurken, seyahatini paket turla organize eden vatandaşların kişi başı ortalama gideri 752 dolar oldu.

Türkiye vatandaşlarının 2017 yılında en çok yüzde 47,8 ile gezi, eğlence, sportif ve kültürel faaliyetler amacıyla yurt dışını ziyaret ettiği belirtilirken, bunu sırasıyla yüzde 22,9 ile akraba ve arkadaş ziyareti ve yüzde 18,9 ile iş amaçlı gidenler takip etti.

Türkiye vatandaşlarından Suudi Arabistan’a gidenlerin, çoğunlukla umre/hac amaçlı gittiği belirtilirken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gidenlerin ise daha çok gezi, eğlence, sportif ve kültürel faaliyetler, Almanya ve Irak’a ise en çok akraba ve arkadaş ziyareti amacıyla gidenler yer aldı. Vatandaşların en çok geceleme yaptığı yer ise Suudi Arabistan oldu. Yurtdışını ziyaret eden vatandaşlar ortalama 9,9 gece kaldı. (İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.