Türkiye ve Tunus arasındaki en önemli bağ İslam'dır

Türkiye ve Tunus arasındaki en önemli bağ İslam'dır

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ı ziyaret eden Tunus Müftüsü Osman Battih, Türkiye ve Tunus arasındaki en önemli bağın İslam olduğuna vurgu yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ı makamında ziyaret eden Tunus Müftüsü Osman Battih, Türkiye ve Tunus arasındaki en önemli bağın İslam olduğuna dikkat çekti.

Türkiye ile Tunus'un tarihi ve güçlü bağlara sahip olduğunu ifade eden Erbaş, "Bizler, İslam medeniyetinin çocuklarıyız ve bu medeniyet havzasında asırlarca birlik ve beraberlik içerisinde yaşayan bir milletiz. İki ülke arasında din hizmetleri ve din eğitimi alanında işbirliğimizin artarak devam etmesi gerekir. Yeryüzünde istismara en açık olan alanlardan birisi dindir. Onun için sahih, doğru dini bilgi ile Kur'an ve sünnetten taviz vermeden çocuklarımızı, gençlerimizi yetiştirmemiz gerekiyor. Böyle yapmazsak dini istismar eden yapılar, şahıslar, gruplar ortaya çıkıyor. Bunlar da Müslümanları sıkıntıya sokuyor." ifadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erbaş, Battih'e ziyaret için teşekkür etti.

"Türkiye ve Tunus arasındaki en önemli bağ İslam'dır"

Tunus Müftüsü Osman Battih ise Türkiye ve Tunus arasındaki en önemli bağın İslam olduğuna dikkat çekti.

Battih, "Rabbimiz, Peygamberimiz bir. Bizim Osmanlı'dan itibaren bir işbirliğimiz var. Aramızdaki kültürel ve dini faaliyetlerden yararlanarak işbirliği kurma açısından hazırız. İlişki ve işbirliklerimizi yeniden güçlendirmek için çabalıyoruz, onun için buradayız. Ortak bir kültür ve eğitim gençlerimizin arasındaki ilişkileri de güçlendirir. Bu aynı zamanda gençlerimizin ayrışmalarına, farlı düşünce ve saplantılara girmelerine engel olur." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.