Türkiye yağışlı havanın etkisine girdi

Türkiye yağışlı havanın etkisine girdi

Türkiye'nin batı kesimleri dün akşam saatlerinden sonra Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine girdi.

HABER MRK – Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Türkiye’nin batı kesimleri dün (Çarşamba) akşam saatlerinden sonra Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine girdi.

 

Dün akşam saatlerinden sonra güney Ege kıyıları ve Batı Akdeniz kıyılarında başlayan yağışların; bugün (Perşembe) Kıyı Ege (İzmir, Aydın) ve Marmara'nın batısında (Edirne, Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ ve Balıkesir'in batı ilçeleri) kuvvetli (21-50 mm), Muğla ve Antalya çevrelerinde şiddetli (76-100 mm) ve yer yer aşırı (100 mm üzeri) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Rüzgarın, Ege ile Marmara'nın batısında kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

 

24.10.2014 Cuma günü Doğu ve Güneydoğu Anadolu dışındaki tüm bölgelerimizin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Ege kıyılarında ( İzmir ve Aydın) kuvvetli, Muğla ve Antalya çevrelerinde şiddetli ve yer yer aşırı olması bekleniyor.

 

25.10.2014 Cumartesi günü ülkemizin büyük bir bölümünde devam edecek olan yağışların, Batı kesimlerde kuvvetli yer yer çok kuvvetli, Muğla ve Antalya çevrelerinde şiddetli ve yer yer aşırı olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara'da kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

 

Yağışların, Pazar ve Pazartesi günü ülkemizin büyük bir bölümünde aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.

 

Cuma günü yağışla birlikte batı kesimlerden itibaren hissedilir derecede 6 ila 8 derece düşmeye başlayacak olan hava sıcaklığının, hafta sonu kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.
 

Kuvvetli yağışlara dikkat!

Beklenen kuvvetli yağışlarla ilgili yapılan açıklamada, şiddetli yağış ve rüzgarın oluşturabileceği ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, hortum, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmelere karşı dikkatli olunması istendi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler